„Rytas“ ir „Juventus“ sužinojo varžovus FIBA Čempionų lygoje

„Rytas“ ir „Juventus“ sužinojo varžovus FIBA Čempionų lygoje

FIBA nuotr.

Šveicarijoje įvyko artėjančio FIBA Čempionų lygos sezono burtai, po kurių savo varžovus sužinojo Vilniaus „Rytas“ ir Utenos „Juventus“.



Burtai „Rytui“ lėmė patekimą į H grupę, kurioje sostinės klubas varžysis su Burgoso „San Pablo“, Stambulo „Bešiktaš“ ir Oldenburgo „EWE Baskets“ klubais.

Geriausiai grupėje pasirodžiusi ekipa iškart pateks į aštuntfinalį, o antras ir trečias vietas užėmusios komandos susigrums įkrintamosiose varžybose.

Įkrintamosiose ekipos žais tarpusavio seriją iki trijų pergalių ir nugalėtojai pateks į aštuntfinalį.


Tuo metu „Juventus“ atrankos ketvirtfinalyje susikaus su Kapfenbergo „Bulls“ ekipa iš Austrijos.

Praėjusių metų Austrijos lygos sezone Kapfenbergo klubas nužygiavo iki finalo, tačiau ten jiems teko pripažinti Gmundeno „Swans“ komandos pranašumą. FIBA Europos taurėje austrai iškovojo vieną pergalę, patyrė dvi nesėkmes ir į kitą etapą nepateko.

Peržengus ketvirtfinalio barjerą Utenos komandos lauktų dvikova su Bambergo „Brose“ ekipa.

Bambergo klubas Vokietijos lygos reguliariame sezone užėmė aštuntąją vietą ir ketvirtfinalyje krito prieš Liudvigsburgo „MHP Riesen“ ekipą. FIBA Čempionų lygos turnyre Bambaergo „Brose“ savo pasirodymą baigė grupių etape.

Sėkmės atveju Ž.Urbono auklėtinių atrankos finale lauktų viena iš trijų komandų – Talino „Kalev“ (Estija), Lisabonos „Sporting“ (Portugalija) arba Baro „Mornar“ (Juodkalnija).

„Kol kas turime tik komandų pavadinimus, tad kažką daug komentuoti sunkoka. Austrijos komandą šiek tiek žinome, anksčiau ten yra rungtyniavę krepšininkų iš Lietuvos, tad tekdavo pasidomėti. Žinoma, kol kas neaiški nei mūsų, nei jų sudėtis, tad daug diskutuoti nėra apie ką, tačiau reikia pripažinti, kad variantas nėra pats blogiausias.

Žvelgiant į visą šešių komandų grupę – Bambergo komanda yra akivaizdi favoritė. Visgi žinant, kad pagal sistemą, įveikus pirmą etapą, vis tiek tektų susitikti su pirmo krepšelio komanda, nelabai buvo galima kažko tikėtis. Kadangi vyks tik vienos rungtynės, tai visko gali nutikti. Žvelgiant bendrai, burtai gana palankūs. Net žvelgiant į kitą pusę – su Baro „Mornar“ esame žaidę, Talino „Kalev“ komandą žinome puikiai, o Lisabonos „Sporting“ pajėgumas irgi daugiau mažiau turėtų būti aiškus, nes prieš porą metų žaidėme su „Porto“, kurie su „Sporting“ nuolat konkuruoja dėl Portugalijos čempionų titulo.


Burtai ištraukti, varžovai aiškūs, dabar toliau tęsime komplektacijos darbus ir bandysime suburti konkurencingą komandą, su kuria turėtume galimybių prasibrauti į pagrindinį turnyrą“ – po burtų traukimo ceremonijos šnekėjo „Juventus“ klubo direktorius Eimantas Skersis.

Stipriausia atrankos turnyro komanda patektų į FIBA Čempionų lygos F grupę, kur jos lauktų Strasbūro „IG“ (Prancūzija), Ostendės „Filou“ (Belgija) ir Bursos „Tofaš“ (Turkija).

Atrankos data ir vieta paaiškės liepos pabaigoje.





UtenosJuventus.lt ir Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: