M. Schilleris dėl galiojančio kontrakto su „Žalgiriu“ atmetė „Lokomotiv“ pasiūlymą?

M. Schilleris dėl galiojančio kontrakto su „Žalgiriu“ atmetė „Lokomotiv“ pasiūlymą?

Zalgiris.lt nuotr.

Iš Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio pareigų atleistas Martinas Schilleris vis dar yra Kaune ir su „Žalgirio“ vadovais bando susitarti dėl sutarties nutraukimo, tačiau bendro sutarimo pasiekti taip ir nepavyksta.



Krepsiniozinios.lt žiniomis, M. Schilleris nesileidžia į kompromisus ir nori gauti visą šio sezono atlyginimą, o toks sprendimas netenkina „Žalgirio“ ekipos.

Kad M. Schilleris yra principingas žmogus, tai iliustruoja ir faktas, jog strategas buvo sulaukęs kvietimo į Krasnodaro „Lokomotiv“, tačiau jo atsisakė.

Pridedama, kad specialistas iš Austrijos vis dar save laiko pilnaverčiu „Žalgirio“ nariu, o kitų ekipų pasiūlymai šį sezoną jo nedomina.

„Lokomotiv“ naujo stratego prireikė, kuomet iš pareigų pasitraukė Jevgenijus Pašutinas. Laikinai komandos šturvalą perėmė asistentu dirbęs Branko Maksimovičius.



Verta paminėti, kad M. Schilleris buvo pagrindinis kandidatas užimti Jeruzalės „Hapoel“ klubo vyr. trenerio poziciją, tačiau pasiūlymo austras atsisakė. Apie tai plačiau skaitykite čia.

Primename, kad M. Schilleris šį sezoną „Žalgirio“ ekipoje turi uždirbti apie 200 tūkst. JAV dolerių.

Kiek anksčiau apie M. Schillerio situaciją prakalbo ir „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

„Kas dėl Martino Schillerio... Atrodė, jog jau artėjame prie susitarimo, tačiau, deja, nepavyko. Nieko naujo“, - kalbėjo P. Motiejūnas.

Pats M. Schilleris sutiko pasidalinti mintimis su vokiečių tinklalaidę „Talkin' Basketball“. Treneris teigė, kad „Žalgirio“ atleidimas buvo lyg antausis.

„Tai buvo antausis ir jis nebuvo malonus, bet turėjau su tuo susitaikyti. Bet tai tokia šio darbo specifika, nes nežinai ar ilgai dirbsi vienoje komandoje. Turi nuolat būti pasiruošęs prisiimti visą atsakomybę. Noriu padėkoti žmonėms, kurie yra šalia manęs, palaiko ir padeda su tuo susitaikyti. Faktas, kad tai nėra malonu.

Dar nežinau, kur ateityje dirbsiu. Šiuo metu nėra tikslaus atsakymo. Aš galiu dirbti tiek už Atlanto, tiek ir Europoje. Svarstyčiau ir Vokietijos ekipų pasiūlymus. Norėčiau išskirti tik vieną privalumą, kad dirbant JAV gali būti ir asistentu, ir pagrindiniu treneriu. Europoje tokios praktikos nėra“, – kalbėjo M. Schilleris.


Praėjusį sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje iškovojo 17 pergalių ir patyrė 17 pralaimėjimų bei užėmė 11 vietą.

Aplamai, M. Schillerio treniruojama „Žalgirio“ ekipa Eurolygoje iškovojo 17 pergalių bei patyrė 19 pralaimėjimų, o LKL čempionate jo vadovaujami žalgiriečiai šventė 45 pergales ir 3 kartus nusileido varžovams.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: