„Ryto Balsas“ įvertino būsimus varžovus Čempionų lygos „Top 16“ etape

„Ryto Balsas“ įvertino būsimus varžovus Čempionų lygos „Top 16“ etape

FIBA nuotr.

Ketvirtadienį įvyko paskutinieji FIBA Čempionų lygos įkrintamųjų mačai, o po jų tapo aiškus visi Vilniaus „Ryto“ varžovai TOP-16 etape.



L grupėje vilniečiai kovos prieš Tenerifės „Lenovo“, Strasbūro SIG ir Sombathėjaus „Falco“ krepšininkus.

Jau kitą savaitę – sausio 26-ąją „Rytas“ namie priims Strasbūro klubą.

Apie būsimus varžovus mintimis pasidalijo „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Nors šiuo metu, ko gero, visi galvoja apie sekmadienį ir laukiantį derbį, tačiau jau trečiadienį prasideda FIBA Čempionų lygos TOP 16 etapas. O būtent vakar, pagaliau, paaiškėjo visi varžovai su kuriais kovosime dėl vietos ketvirtfinalyje.

Paskutiniais varžovais tapo Tenerifės „Lenovo“, kurie itin permainingoje ir atkaklioje serijoje 2-1 įveikė Izmyro „Pinar Karsiyaka“.

Šombatėjaus „Falco“ (Vengrija)

Daugelis išgirdę, kad ekipa yra iš krepšinio tradicijomis negarsėjančia Vengrija iškart ją nurašo. Tačiau jokiais būdais negalima to daryti. Vengrai sugebėjo laimėti savo pirmojo etapo grupę. Nors grupė nebuvo pati stipriausia, tačiau nuvertinti tokio pasiekimo negalima. Ekipos branduolį sudaro vietiniai krepšininkai, kurie kartu žaidžia ne tik „Falco“, bet ir nacionalinėje rinktinėje. Nors tokios pavadės kaip Akosas Kelleris, Benedekas Varadi ar Zoltanas Perlas nėra Europos elitas, bet neįvertinti jų negalima. „Savaria“ arenoje atmosfera tikrai nebloga, o būtent ten "Ryto" laukia paskutinės grupės rungtynės, tad bus tikrai karšta.

Strasbūro SIG

Ekipa, su kuria žaidėme ir praėjusį sezoną. Būtent Strasbūro krepšininkus abu kart pavyko įveikti ir tai buvo vienintelės vilniečių pergalės Europiniame fronte. Šiemet Prancūzijos klubo veidas gerokai pasikeitęs. Iš praėjusio sezono svarbesnių krepšininkų likę tik Jaromiras Bohacikas ir DeAndre Lansdowne‘as. O smogiamasis šio sezono duetas buvo snaiperiai Johnas Robersonas ir Jarrelas Eddie. Tiesa, antrasis reguliariajame sezone sužaidė vos tris rungtynes ir neseniai persikėlė į Burgos(ačiū atidiems skaitytojams). Taip pat, verta paminėti, kad prie komandos vairo stovi tas pats treneris – jaunasis specialistas iš Suomijos Lassi Tuovi. Tad bus itin įdomu pamatyti dviejų jaunų trenerių akistatą.

Tenerifės „Lenovo“


Ant popieriaus žiūrint ši veteranų ekipa turi stipriausią sudėtį. Bet būtent, kad didžioji dalis žaidėjų artėja link savo karjeros pabaigos gali būti itin didelis pranašumas aukštą žaidimo spartą mėgstančiam ‚Rytui“. Rezultatyviausias ir naudingiausias (14,5 taško ir 19,7 naudingumo balo) ekipos žaidėjas yra trečiajį sezoną ekipos marškinėlius vilkintis 32-ejų Giorgi Shermadini. Aukštaūgis savo žaidimo stiliumi kiek primena Ivaną Buvą. Gausus judesių arsenalas puolime, tačiau greičio ir atletiškumo trūkumas gynyboje. Tad šių vidurio puolėjų mikrodvikova tikrai gali nulemti mačų nugalėtojus.

Kokį rezultatą prognozuojate vilniečiams tokioje grupėje?“, - rašė „Ryto Balsas“.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: