G. Žibėnas: „Tai bus gynybinio tipo rungtynės“ (VIDEO)

G. Žibėnas: „Tai bus gynybinio tipo rungtynės“ (VIDEO)

Antradienį Vilniaus „Rytas“ žais dar vienerias „gyvenk arba mirk“ rungtynes. Giedriaus Žibėno auklėtiniai namuose susikaus su Tenerifės „Lenovo“ krepšininkais.



Pirmąsias rungtynes Tenerifėje „Lenovo“ prieš „Rytą“ laimėjo 89:75.

Prieš šias rungtynes „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas kaip raktą į pergalę akcentavo vienodai gerą darbą abiejose aikštelės pusėse.

„Peržiūrėjome dar sykį tas rungtynes, tikiuosi, išmokome klaidas. Turime nešvaistyti atakų puolime. Tai yra komanda, kurią galime atakuoti tiek puolime, tiek gynyboje, bet turime suprasti, jog negalime jų įveikti vien puolimu. Tai turės būti gynybinio tipo rungtynės.


Kad turėtume šansą laimėti, reikia žaisti ataką po atakos, būti susikoncentravę, susikaupę ties jų pagrindiniais metikais. Jų komandoje nėra tokio žmogaus, kurį galėtume palikti prie tritaškio ir padėti gynyboje prieš kitą. Reikės būti prilipusiems ir atidiems ties kiekvienų jų veiksmų, nes visokių užtvarų be kamuolio jie turi labai daug.

Iš varžovų dovanėlių nesitikime. Patys žinome, kad turime laimėti tiek šias, tiek kitas rungtynes. Aišku, ta vengrų pergalė nepamaišytų, nėra ką slėpti“, - kalbėjo strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: