„Virtus“ triumfavo Europos taurėje ir sugrįš į Eurolygą

„Virtus“ triumfavo Europos taurėje ir sugrįš į Eurolygą

Europos taurės finale pergalę iškovojo Bolonijos „Virtus“ klubas, kuris namuose 80:67 (25:12, 16:19, 21:22, 18:14) nugalėjo Bursos „Frutti Extra“ krepšininkus.



„Virtus“ ne tik pirmą kartą klubo istorijoje laimėjo Europos taurę, bet ir tapo pirmuoju tai padariusiu visos Italijos klubu.

Pergalė Italijos klubui lėmė ir bilietą į kitą sezono Eurolygą.

Finalo rungtynių MVP tapo Milošas Teodosičius, kuris per 23 minutes pelnęs 21 tašką, atkovojo 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 15 naudingumo balų.

Priminsime, kad Bolonijos krepšininkai pirmajame atkrintamųjų varžybų etape eliminavo Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą, o vėliau įveikė ir Ulmo „Ratiopharm“ bei Valensijos „Valencia“ komandas.

Bursos komanda pakeliui į finalą buvo įveikusi Belgrado „Partizan“, Liublianos „Cedevita Olimpija“ ir Andoros „MoraBanc“ klubus.



„Virtus“: Milošas Teodosičius 21 (3-4/8), Kyle’as Weemsas (4 blk.) ir Mohammadou Jaiteh (9 atk. kam.) po 13, Marco Belinelli 12, Jakarras Sampsonas 11.

„Frutti Extra“: Davidas Dudzinski 14 (8 atk. kam.), Onuralpas Bitimas 12, Kevarriusas Hayesas (6 atk. kam.) ir Derekas Needhamas po 11, Johnas Hollandas 10.

Krepsiniozinios.lt ir Alfa.lt

Video rekomendacijos: