Apžvalga: „Ryto“ laukia mūšis su Herclijos „Bnei“

Apžvalga: „Ryto“ laukia mūšis su Herclijos „Bnei“

FIBA nuotr.

Vilniaus „Ryto“ (0/1) ekipa šiandien išvykoje sužais savo antrąsias FIBA Čempionų lygos rungtynes, rašo INFOKrepsinis.lt.



Vilniečių varžovas – Izraelio Herclijos „Bnei“ (0/1) ekipa.

Gynėjai: Quintonas Hookeris, Sandy Cohenas, Odedas Brandweinas, Yair’as Kravitsas, Guy Artmanas.

Puolėjai: Maurice’as Kempas, Chrisas Babbas,  Andy Van Vlietas, Dori Saharas, Amitas Schvartzas.


Vidurio puolėjai: Biramas Faye, Robertas Carteris, Julianas Gamble’as, Alonas Michaelis.

Vyr. Treneris: Orenas Aharonis.

Izraelio klubas šį tarpsezonį į savo gretas pasikvietė Lietuvoje žinomą krepšininką – Robertą Carterį. Tuometiniame Vilniaus „Lietuvos Ryto“ klube 2017 m., dar treniruojant Rimui Kurtinaičiui buvo pasikviestas šis aukštaūgis. Tačiau, įsitvirtinti atletui nepavyko ir dar sezono pradžioje krepšininkas persikėlė į „Gaziantep“ ekipą.

Aukštaūgis pirmose rungtynėse prieš „Peristeri“ komandą per 22 minutes pelnė 6 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

Herclijos „Bnei“ žaidime nematysime daug taktikos, šis treneris propaguoja laisvą, greitą žaidimą, pagrįstą individualiu meistriškumu. Komanda neturi daug derinių, žaidėjai daugelį situacijų renkasi žaisti vienas prieš vieną ir atakuoti iš pirmų opcijų nesistengiant susikurti geresnės progos metimui.

Taip pat, yra linkę bėgti į greitą puolimą tik esant menkiausiai galimybei.

Prieš rungtynes „Ryto“ treneris išskyrė pagrindinius Izraelio klubo krepšininkus bei jų stiprybes:


„Maurice’as Kempas yra vienas iš lyderių, bet tikrai ne vienintelis. Jis yra žaidėjas, kuris susirinks bent 16-20 taškų vien iš įkirtimų ir antrų šansų. Yra labai atletiškas, žino, kur ir kada reikia būti. Privalėsime ties juo būti labai susikoncentravę gynyboje.

Kitas jų lyderis yra Chrisas Babbas. 2-3 pozicijos žaidėjas, kuris yra jų pagrindinis metikas, labai gerai žaidžia iš užtvarų be kamuolio, turime skirti jam labai didelį akcentą. Taip pat, Jų įžaidėjas Quintonas Hookeris, abu įžaidėjai turi išreikštą žalią šviesą puolime, turėsime gerai dirbti gynyboje.

Puikiai mums žinomas Andy Van Vlietas, kuris jau yra žaidęs Lietuvoje. Tai yra labai kovingas žaidėjas, galintis žaisti per keletą pozicijų“, – priešininkų lyderius išskyrė G. Žibėnas.


Svarbu paminėti, kad prie Herclijos „Bnei“ klubo neseniai prisijungė centras – Julianas Gamble’as. Praėjusiame sezone vilniečiai su šiuo krepšininku buvo susidūrę išvykoje žaidžiant su „San Pablo Burgos“ komanda.

Norint laimėti išvykoje Vilniaus „Ryto“ ekipa privalės būti maksimaliai susikoncentravusi individualioje gynyboje, stengiantis apriboti priešininkų stipriąsias savybes. Izraelio komanda nėra gerai besiginanti ir ypatingai komandinėje gynyboje turi nemažai problemų. Giedriaus Žibėno auklėtiniai turės gerai įžaisti kamuolį, greitai juo dalintis ir tikrai turės progų geriems metimams, kuriuos beliks pataikyti.

INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: