G. Žibėnas: „Jei liksime už atkrintamųjų borto, tuo nebūsime patenkinti“

G. Žibėnas: „Jei liksime už atkrintamųjų borto, tuo nebūsime patenkinti“

Abi komandos gerai žinojo šios pergalės kainą, tačiau visos kortos šį vakarą buvo vilniečių rankose. Vilniaus „Rytas“ namų tvirtovėje 82:63 (18:15, 23:22, 22:13, 19:13) nugalėjo Salonikų PAOK ir žengė į FIBA Čempionų lygos „Top 16“ etapą.



Po šio mačo „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas pasidalijo mintimis.

„Turėjome sunkią seriją su gerai treniruojama komanda. Manau, kad Graikijoje PAOK žais pusfinalyje. Noriu pasveikinti savo trenerių štabą, kuris labai gerai paruošė žaidėjus. Mano asistentai rado idėją išeiti su aukštu penketu. Sveikinimai Gustui Maskoliūnui ir Georgiosui Dedasui.

Mūsų pasirodymas visada labai priklauso nuo emocijų. Dažnai kalbame, kad brandą surasime, kai kontroliuosime emocijas. Nebuvo lengva, bet vienareikšmiškai tai – komandinė pergalė. Šiandien nustebinome su kai kuriais keitimais, kai kurie žaidėjai įėjo ir padarė skirtumą, o to varžovai nesitikėjo. Sakyčiau, jog pasiekėme mažą tikslą, bet dabar žygiuosime didesnio link.


Dabar mūsų tikslas yra atkrintamosios. Pernai nepavyko, šiemet norėtume turėti sėkmingesnį sezoną tarptautiniame fronte. Jei liksime už borto, tuo nebūsime patenkinti. Grupė tokia, kad gali likti ir su 6 pergalėmis, ir su 6 pralaimėjimais. Daug stiprių komandų. Viskas spręsis nuo pirmų rungtynių. Mūsų finalai eina vienas po kito“, - teigė G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: