Oficialu: „Wolves“ ir „Lietkabelis“ žais kito sezono Europos taurės turnyre

Oficialu: „Wolves“ ir „Lietkabelis“ žais kito sezono Europos taurės turnyre

LKL nuotr.

„Euroleague Basketball“ oficialiai paskelbė kitą sezoną Europos taurėje besivaržysiančių komandų sąrašą, į kurį pateko Alytaus-Vilniaus „Wolves“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“.



Taip pat pranešta, jog keičiasi turnyro formatas – 20 komandų bus padalintos į dvi grupes, o po 6 ekipas iš kiekvienos grupės pateks į atkrintamąsias.

Pirmąją ir antrąją vietas grupėse užėmusios komandos žengs tiesiai į ketvirtfinalį, likusios keturios ekipos susirems aštuntfinalyje. Aštuntfinaliai ir ketvirtfinaliai vyks iš vienerių rungtynių, o pusfinalis ir finalas – iki dviejų pergalių.

Tai bus šeštas kartas, kuomet panevėžiečiai dalyvaus antrajame pagal pajėgumą Europos klubiniame turnyre.


Pirmą kartą Panevėžio komanda Europos taurėje žaidė 2016-17 m. sezone, kuomet pasiekė Top-16 etapą, o po metų iš kovos pasitraukė po grupių etapo.

Į turnyrą panevėžiečiai sugrįžo 2020-21 m. sezone, kai vėl nepavyko perlipti grupių etapo barjero, tačiau tiek 2021-22 m., tiek praėjusiame sezonuose „7bet-Lietkabelis“ pasiekė Europos taurės aštuntfinalį.

Praėjusiame sezone Europos taurės turnyras Panevėžyje sulaukė kur kas didesnio susidomėjimo – lyginant su ankstesniu sezonu, žiūrovų vidurkis ūgtelėjo nuo 1300 iki 2400.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: