K. Kemzūra apie laukiančią kovą su „Lions“: „Tvarkytis bus nelengva“

K. Kemzūra apie laukiančią kovą su „Lions“: „Tvarkytis bus nelengva“

BcWolves nuotr.

Praėjusią savaitę Hamburge sugrįžusi į pergalių kelią Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre Vilniaus „Wolves“ sieks padidinti jų kraitį savo žiūrovų akivaizdoje, kai antradienį savo žiūrovų akivaizdoje kovos su viena iš grupės lyderių Londono „Lions“.



Lietuvos sostinės ekipa A grupės komandų rikiuotėje šiuo metu užima penktą vietą (4 perg. ir 3 pralaim.), tuo tarpu praėjusiame ture taip pat sėkmingai prieš Liublianos „Cedevita Olimpija“ sužaidę būsimi jų varžovai iš Didžiosios Britanijos (6 perg. ir 2 pralaim.) yra treti.

Nacionaliniuose čempionatuose abi komandos žengia identiškai, įsikūrusios turnyro lentelių viršuje, tačiau tarpusavio dvikovą pasitiks skirtingų nuotaikų. Jei „Wolves“ savaitgalį pergalingai baigė pirmąjį šalies pirmenybių ratą laimėdami Vilniaus derbį, tai „Lions“ kiek netikėtai namuose nusileido Newcastle „Eagles“ komandai.

„Nesifotografavome tos lentelės. Tikrai yra smagu, kad yra taip, kaip yra. Bet einame nuo rungtynių iki rungtynių. Deja, gyvenimas yra toks, kad kiekviena dieną vis kažkokias problemas atneša. Labai džiūgauti iš švęsti nėra ko. Yra daug rūpesčių, kaip geriausiai pasiruošti sekančioms rungtynėms“, – apie vienvaldę lyderystę Lietuvos krepšinio lygoje sakė „Wolves“ vyr. treneris Kęstutis Kemzūra.


Londoną ekipą į prieš veda gynėjas Matthew Morganas, renkantis po 19,4 taško ir 4,2 rezultatyvaus perdavimo, vidurio puolėjas Gabe Olaseni – 16,1 taško ir 7,8 atk. kamuolio, po traumos atsigaunantis Samas Dekkeris – 18,0 taško ir 7,5 atk. kamuolio.

„Stiprus varžovas, pasiekė daug pergalių, stovi gana aukštai grupėje. Talentinga puolime, į puolimą orientuota komanda, žaidžia labai greitą krepšinį, daug tritaškių, turi gerų metikų. Taip kad tvarkytis bus nelengva. Bus panašu į savaitgalio rungtynes. Kažkokias pamokas atsinešime. Turėjome vieną pusiau poilsio dieną, vyrai mankštinosi treniruoklių salėje, kas buvo atėjęs dar į salę. Bandysime pasikartoti, atsigaminti ir pasiruošti rungtynėms“, – apie laukiantį mačą kalbėjo treneris.

Paklaustas, kada į aikštelę sugrįš su komanda jau pradėjęs treniruotis Jeffery Tayloras, K. Kemzūra spėti nesiėmė.

„Ką nors lengviau paklauskite. Jis pradės su mumis po truputį judėti. Matysime. Čia yra reabilitacija. Kada grįš po traumos, atrodo, vienaip planuoji, bet pradeda skaudėti daugiau, turi mažinti krūvius. Labai tiksliai negaliu atsakyti“, - kalbėjo krepšinio specialistas.

K. Kemzūra taip pat pasidžiaugė, kad sunkią traumą sezono pradžioje patyręs Artūrs Žagars buvo pripažintas geriausiu Latvijos metų krepšininku.

„Sveikinu. Dar kol kas asmeniškai nepasveikinau, bet po treniruotės būtinai paskambinsiu. Labai džiugu. Jis nusipelnė ir kartu primena, ko mes netekome“, – konstatavo treneris.

„Wolves“ rungtynės „Avia Solutions Group“ arenoje su Londono „Lions“ įvyks  antradienį, lapkričio 28 d., 19 val.


BcWolves.com

Video rekomendacijos: