G. Žibėnas: „Mums nėra pasiteisinimų pralaimėti, o sirgaliams nėra pasiteisinimų neateiti“

G. Žibėnas: „Mums nėra pasiteisinimų pralaimėti, o sirgaliams nėra pasiteisinimų neateiti“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį FIBA Čempionų lygoje sieks iškovoti antrą pergalę. Šįkart Giedriaus Žibėno auklėtiniai susikaus su Patrų „Promitheas“.



Pirmasis komandų susitikimas Graikijoje baigėsi skaudžia vilniečių nesėkme 76:78.

Prieš šias rungtynes „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas apžvelgė varžovus.

„Daug ką lemiančios rungtynės. Reikia laimėti trejas rungtynes iš trejų. Nors mačas vėlyvas, negalvoju, kai tai atbaidys sirgalius. Nėra taip, kad mes žaidžiame kas antrą, kas trečią dieną. Tvarkaraštis yra toks, kad nėra pasiteisinimų mums pralaimėti, o sirgaliams nėra pasiteisinimų neateiti į areną, nes mums tai yra lemiamas mačas. Žaidėjai yra labai ištroškę revanšo nuo tada, kai buvome Patruose ir pralaimėjome dviem taškais. Esame pasiruošę tam mūšiui.


Visų pirma, turime geriau kontroliuoti jų žaidimą vienas prieš vieną. Patruose rungtynes lemiamais momentais nulėmė du žaidėjai – Cowanas ir Hale'as. Turime paruošti geresnį planą, kaip apsiginti, kaip padėti išsikeitimuose mūsų dideliems žaidėjams. Turime kontroliuoti rungtynes fiziškumo prasme. Jeigu žaisime kantriai ir komandiškai, judės kamuolys, tada šansų daugėja“, - pasakojo G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: