G. Žibėnas: „Trenerio darbas yra labai nedėkingas“ (VIDEO)

G. Žibėnas: „Trenerio darbas yra labai nedėkingas“ (VIDEO)

Antradienį Vilniaus „Rytas“ žais svarbias FIBA Čempionų lygos rungtynes. Vilniečiai namuose susikaus su Dižono JDA krepšininkais.



Jei „Rytas“ laimės šį mačą, jie grupėje užims antrą vietą.

Prieš šias rungtynes „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas pasisakė ir apie Kauno „Žalgirio“ chaosą.

„Mūsų laukia svarbios rungtynes. Nors varžovams tai nieko nelemia, bet jie į Vilnių atvažiavo sekmadienį, o šiandien turi dvi treniruotes. Treneris naujas, todėl žaidėjai nori išsikovoti minučių, svarbesnį vaidmenį. Tikrai žinome, kad neleis mums žaisti, tikrai žinome, kad bus labai sunkios rungtynės.


Geras dalykas yra tas, kad nereikės čia jokia matematika užsiimti. Reikės laimėti vienu tašku ir užsitikrinti namų pranašumą.

Kalbant apie „Žalgirio“ chaosą, tai trenerio darbas yra labai nedėkingas. Jeigu kažkokia trauma, tai turbūt treneris bus kaltas. Jei vėluoja kokios krepšinio operacijos, tai vėl treneris kaltas, jei pralaimėjimas – vėl trenerio kaltė. Bet apskritai turėtų kiekviename klube ir kiti žmonės prisiimti daugiau atsakomybių šiais laikais. Sutinku dėl pralaimėjimų, bet tada laimėjus irgi tada treneris laimi, o ne visi, kas skelbiasi socialiniuose tinkluose, kad tai yra mūsų komanda. Palaikymas pats maksimaliausias. Tai nėra priežastis, kodėl ta komanda žaidžia šiuo metu prasčiau.

Su Kaziu Maksvyčiu neteko dabar kalbėti, nes jis turi savų reikalų. Mes irgi turime labai intensyvų tvarkaraštį, tad nekontaktavome“, - teigė G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: