K. Kemzūra prieš akistatą su „Cedevita Olimpija“: „Turime pirmiausia apsiginti“

K. Kemzūra prieš akistatą su „Cedevita Olimpija“: „Turime pirmiausia apsiginti“

Sauliaus Čirbos nuotr.

Sugrįžusi į pergalių kelią šalies čempionate Vilniaus „Wolves“ komanda antradienį savo žiūrovų akivaizdoje sieks nutraukti nesėkmių seriją ir Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre. Vilniečių varžove bus nei karto dar nelaimėjusi Liublianos „Cedevita Olimpija“.



Pirmojo rato akistatoje Slovėnijos sostinėje Vilkai paskutinėje turnyro lentelės vietoje esančius ir visas galimybes pakovoti dėl vietos atkrintamosiose jau praradusius aikštės šeimininkus įveikė rezultatu 86:78.

Savo ruožtu, 4 pergales ir 9 nesėkmes patyrę „Wolves“ dar gali patekti į stipriausiųjų grupės komandų šešetą. Vis tik, iškovoti bilietą į kitą etapą bus labai sunku, nes nuo pirmąjį šešetuką užbaigiančio Slobožanskės „Prometey“ atsilieka jau trimis pergalėmis, likus žaisti po penkerias rungtynes.

Kalbėdamas apie „Avia Solutions Group“ arenoje laukiančią dvikovą, „Wolves“ vyr. treneris Kęstutis Kemzūra atkreipė dėmesį į pokyčius varžovų gretose, o raktas į pergalę, pasak stratego, bus jo vadovaujamos komandos gynyba.


„Manau, kad bus labai svarbi gynybinė pusė, todėl kad jie tikrai gali įmesti 100 ar daugiau taškų. Jie turi pakeitimų – atėjo naujas treneris. Šeštadienį įveikė „Crvena Zvezda“, Eurolygos komandą. Turi kažkiek netekčių, bet grįžo pirmose rungtynėse nežaidęs pagrindinis įžaidėjas Justinas Cobbsas, prisijungė Zoranas Dragičius. Jie žaidžia žemu penketu, greitai, labai daug situacijų „du prieš du“. Turime pirmiausia apsiginti, kad jie negautų lengvų taškų“, – sakė K. Kemzūra.

Ar sujaukė pasiruošimą pokyčiai varžovų trenerių štabe?

Kažkiek tų pakeitimų bus. Iš kitos pusės, jie žaidžia panašiu ritmu ir aš nemanau, kad treneris turėjo daug laiko dideliems pakeitimams. Bet, kaip ir kiekvienas treneris, atsinešė kažką savo, todėl kažkiek sujaukė.

Ar pasikeitė komandos žaidimas, joje nebelikus Klemeno Prepeličiaus, kuris visą žaidimą laikė savo rankose?

Dabar jie daugiau orientuoti į komandinį žaidimą. Išskirčiau iš jų keturis žmonės. Tai – Cobbsas, Jaka Blažičius, DJ Stewartas ir gal didelis žmogus Karlo Matkovičius. Jie mažiau turi didelių žmonių, daugiau žaidžia lengvesne sudėtimi. Tai reiškia, kad jie pavojingesni greitame puolime ir vienas prieš vieną. Komanda, kuri neturi ką pralaimėti, ką prarasti. Jie kausis, bet mums reikia daugiau žiūrėti į save, ne į varžovus.

Naujasis varžovų treneris į komandos sudėtį sugrąžino Z. Dragičių, kuris sužaidė puikias savo pirmąsias rungtynes su „Crvena Zvezda“. Ką jo sugrįžimas duoda varžovams?

Jis yra patyręs žaidėjas vietiniame klube, turi patirties, žaidęs aukščiausiame lygyje. Manau, kad jiems priduoda daug. Bet mums yra svarbu gerinti savo žaidimą, žaidimo elementus tiek gynyboje, tiek puolime.


Ar pergalė Kėdainiuose savaitgalį nuėmė kažkokį psichologinį spaudimą nuo „Wolves“ komandos?

Pergalė, žinoma, padėjo, o ir rungtynės buvo sužaistos gana neblogai. Bent jau tikrai gerai tam tikra dalis, išskyrus ketvirtą kėlinį.

„Wolves“ rungtynės Vilniuje su „Cedevita Olimpija“ įvyks antradienį, sausio 9 d., 19 val.


BcWolves.com

Video rekomendacijos: