Žvilgsnis į „7bet-Lietkabelio“ varžovą: žvaigždėti Europos taurės čempionai

Žvilgsnis į „7bet-Lietkabelio“ varžovą: žvaigždėti Europos taurės čempionai

LKL nuotr.

Jau šiandien (sausio 10 d.) Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ stos į kovą dar vieneriose 2023-24 m. sezono Europos Taurės (EuroCup BKT) namų rungtynėse.



Dešimties komandų B grupėje panevėžiečiai paskutines rungtynes žaidė gruodžio 27 d. Italijoje, kur Trento mieste 76:70 nusileido „Dolomiti Energia“ ekipai, o metus pradėjo nesėkme Citadele-KMT turnyre prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Kitas varžovas – į Panevėžį atvykęs Las Palmo „Dreamland Gran Canaria“ klubas, praėjusį sezoną tapęs Europos Taurės čempionu. Ispanijos klubas šiuo metu turi dešimt pergalių ir tris nesėkmes bei rikiuojasi antroje grupės vietoje, Panevėžio ekipa tuo tarpu užima aštuntą poziciją.

Pirmasis tarpusavio mačas Gran Kanarijoje baigėsi šeimininkų pergale 88:77


Apie Gran Kanariją, jos krepšinio klubo pasiekimus ir ryškiausias žvaigždes skaitykite „kklietkabelis.lt“ straipsnių ciklo „Žvilgsnis į varžovą“ tekste.

Klubas saloje

Atlanto vandenyno Kanarų salyne esančios Gran Kanarijos salos reprezentacinis klubas yra įsikūręs Las Palme, didžiausiame salyno mieste, kur pastarosiomis dienomis temperatūra siekė net 29 laipsnius šilumos. Gran Kanarija – vienas labiausiai nutolusių Europos krepšinio žemėlapio taškų.

1963 m. įkurtas krepšinio klubas ilgus metus žaidė trečiajame Ispanijos krepšinio divizione, po dvidešimt trejų metų pateko į stipriausiąją šalies lygą, o po dar beveik dviejų dešimtmečių, 2003-04 m. sezone debiutavo Europos Taurėje, kur su pertraukomis dabar jau žaidžia šešioliktą sezoną.

Aukščiausias klubo taškas – žaidimas Eurolygoje 2018-19 m. sezone. Praverti stipriausios senojo žemyno lygos duris Ispanijos ekipa galėjo ir šį sezoną, bet laimėjusi Europos Taurę nusprendė atsisakyti dalyvavimo Eurolygoje dėl sudėtingų kelionių sąlygų.

Žinomi veidai

Gran Kanarijos komandoje netrūksta ryškių pavardžių, Lietuvos fanams pažįstamų iš tarptautinių turnyrų: Prancūzijos rinktinės gynėjas Andrew Albicy, Argentinos rinktinės puolėjas Nicolas Brussino, Lenkijos rinktinei daug metų atidavęs natūralizuotas amerikietis A.J. Slaughteris.


Aukšto lygio patirties turi ir pastaruosius tris sezonus Eurolygoje su Berlyno „Alba“ žaidęs Benas Lammersas, anksčiau penkerius metus Tel Avivo „Maccabi“ praleidęs Sylvenas Landesbergas, o Eurolygos fanams taip pat gerai pažįstamas ir buvęs „Barcelona“ ir „Panathinaikos“ gynėjas, antrą sezoną Gran Kanarijos klubą treniruojantis Jaka Lakovičius.

Komandoje galima atrasti ir sąsajų su Lietuva: priekinėje linijoje rungtyniaujantis amerikietis Johnas Shurna turi lietuviškų šaknų ir net dvigubą Amerikos-Lietuvos pilietybę, o juodkalnietis Jovanas Kljajičius 2021-22 m. sezone rungtyniavo Prienuose.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: