K. Kemzūra prieš kelionę į Rygą: Suvokiame rungtynių svarbą, bet svarbiau esame mes patys

K. Kemzūra prieš kelionę į Rygą: Suvokiame rungtynių svarbą, bet svarbiau esame mes patys

Sauliaus Čirbos nuotr.

Vilniaus „Wolves“ trečiadienį Rygoje žais bene svarbiausias šio sezono rungtynes Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre prieš Slobožanskės „Prometey“, Latvijos sostinėje žaidžiantis dėl Rusijos invazijos į Ukrainą.



Grupių etape likus sužaisti po ketverias rungtynes, „Wolves“, savo sąskaitoje turinti penkias pergales, iki šeštoje vietoje, kuri garantuoja bilietą į atkrintamąsias varžybas, esančio „Prometey“ atsilieka dvejomis pergalėmis.

Įveikę Slobožanskės klubą, vilniečiai išsaugotų galimybes kovoti dėl vietos šešetuke, tuo tarpu pralaimėjimas šiuos šansus praktiškai palaidotų.

Praėjusiame Europos taurės ture komandoms sekėsi skirtingai. Jei „Wolves“ namuose 91:89 palaužė Liublianos „Cedevita Olimpija“ klubą, tai „Prometey“ svečiuose 72:93 neprilygo Paryžiaus „Paris Basketball“ ekipai.


Rungtynių Rygoje išvakarėse kalbėdamas apie laukiančią dvikovą „Wolves“ vyr. treneris Kęstutis Kemzūra išdavė, kad jam kur kas labiau nei turnyro lentelė rūpi jo vadovaujamų krepšininkų žaidimas aikštelėje.

„Mes suvokiame rungtynių svarbą, bet aš manau, kad mums svarbiau esame mes patys – mūsų žaidimas, mūsų kova, mūsų žaidimo kokybė. Jeigu bus kokybė, šansai yra geri“, – neabejojo K. Kemzūra.

Kokios reakcijos tikitės iš komandos žaidėjų po ne pačių geriausių rungtynių savaitgalį šalies čempionate?

Tokios reakcijos ir tikiuosi. Tikiuosi susikaupimo, kieto žaidimo ir žaidimo kartu.

Ne už ilgo po sužaistų pirmojo rato rungtynių prieš „Prometey“ ši komanda iš esmės pakeitė savo veidą, atliko pokyčius sudėtyje. Kokia dabar tai yra komanda?

Jie pridėjo dar daugiau talento puolime. Pridėjo Robą Grey‘jų ir Gianą Clavellį, kuris kažkada jau buvo žaidęs toje komandoje. Turi daugybę žaidėjų, kurie gali tiesiog individualiai susikurti ar nulemti rungtynių baigtį, įmesti daug taškų. Komanda puolanti. Atšokę kamuoliai bus labai svarbu, nes jie vis dar pirmauja šiame turnyre. Taip pat labai gerai bėga į greitą puolimą ir jame pelno daug taškų. Kaip sakau, tritaškininkų ir individualiai stiprių žaidėjų komanda. Visiškai sustabdyti, ko gero, bus sunku, bet mes turime juos limituoti, atimti nors 10 procentų iš jų žaidimo, o patys būti solidūs puolime.

Pergalingame pirmojo rato mače pavyko sustabdyti komandos lyderius Ronaldą Marchą ir Ondrejų Balviną. Į ką labiau koncentruosite savo gynybą šiose rungtynėse?


Kaip sakiau, gynyboje visų pirma bus svarbiausia atšokę kamuoliai ir greito puolimo stabdymas. Po to, bus daug „du prieš du“ situacijų ir taip vadinamos mikro dvikovos. Individualiai kiekvienas žaidėjas turės sustabdyti savo varžovus, nes negaliu įvardinti vieno. Jie turi labai daug žaidėjų, galinčių pelnyti taškus.

Sakėte, kad „Prometey“ yra į puolimą orientuota komanda. Kiek talento ji turi gynyboje?

Negali sakyti, kad jie visiškai nesigina. Jie gali gintis pakankamai, bet labiau mėgsta pulti ir tą daro geriau.


 „Wolves“ rungtynės Rygoje su „Prometey“ įvyks trečiadienį, sausio 16 d., 19 val.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: