N. Pacevičius prieš kelionę į Veneciją: „Mūsų motyvacija – eilė paskutinių žaistų rungtynių“

N. Pacevičius prieš kelionę į Veneciją: „Mūsų motyvacija – eilė paskutinių žaistų rungtynių“

Foto: Saulius Čirba

Į Veneciją Europos taurės („BKT EuroCup“) rungtynes išvykusi Vilniaus „Wolves“ komanda jau nebeturi net teorinių šansų pakovoti dėl bilieto į turnyro atkrintamąsias varžybas. Vis tik, prieš trečiadienio dvikovą su „Umana Reyer“ vilniečiai nekelia baltos vėliavos.



„Mūsų geriausia motyvacija yra tai, kad mūsų jau nežinau kiek iš eilės paskutinių rungtynių, tiek imant rungtynes Rygoje ir dar kelias prieš tai buvusias buvo tokios, kad geresnės motyvacijos aš nežinau“, – apie tai, ar netrūks komandai nusiteikimo, tvirtino vos kelias dienas prie „Wolves“ vairo praleidęs Nedas Pacevičius.

Kęstutį Kemzūrą vyriausiojo trenerio poste pakeitęs jo asistentas pirmąjį savo krikštą naujose pareigose gavo dar savaitgalį Citadele KMT atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse Kaune su „Žalgiriu“. Jos baigėsi retai krepšinyje pasitaikančiomis lygiosiomis 82:82, o savo aikštėje prieš kelias savaites nesėkmę patyrę Vilkai pralaimėjo ketvirtfinalio seriją ir į Finalo ketvertą neprasimušė.

Prieš kelionę į Italiją N. Pacevičius pasidalino mintimis apie pokyčius trenerio poste, darbą treniruotėse, motyvaciją žaisti likusias rungtynes Europos taurėje ir artimiausią dvikovą turnyre su „Umana Reyer“ ekipa.


Praėjo kiek daugiau nei 2 paros po to, kai stojote prie „Wolves” komandos vairo. Ar ramiai per jas buvo miegota?

Atvirai pasakysiu – buvo labai mažai miegota, bet nieko naujo. Tokia situacija ištinka ne pirmą kartą. Normalus procesas. To miego ir asistentu dirbant ne per daugiausia. Dabar šiek tiek kiti rūpesčiai užklupo. Bet viskas normalu, darai viską, kad komandai būtų geriau, kad tas žaidimas pagerėtų, ir, duok Dieve, eitų į viršų. Miegosime dar mažiau.

Dirbant su treneriu Kemzūra, štabe buvote keturi krepšinio treneriai. Ar jau persidėliojote funkcijas ir atsakomybes dabar, kai jame esate trise?

Bent kažkuriam laikui kažkiek tos funkcijos keitėsi. Mariui Leonavičiui teko didžiulis darbas ir atsakomybė. Bet Marius irgi nėra naujokas šituose reikaluose, pilnai juo tikime. Aišku, kažkiek tai yra nauja, bet su laiku apsidirbsime vis labiau.

Komanda iškeliauja į Italija žaisti Europos taurės rungtynių. Po savaitgalio dvikovos Kaune sakėte, kad jai vadovavote neturėjęs nei vienos treniruotės. Tuo tarpu, rungtynes Venecijoje pasitiksite po trijų treniruočių. Suprantama, tai yra labai mažas jų kiekis, bet kam per jas skyrėte ir dar skirsite pagrindinį dėmesį?

Kai žaidi kas dvi – tris dienas, reikia suprasti, kokio pobūdžio tai yra treniruotės. Jos tikrai ne tokios, kokių norėtųsi dabar, perėmus komandą. Vakar buvo atstatomoji treniruotė, šiandien, po kelionės, vėl gi labai neprisportuosi. Pagrinde yra tie akcentai, kuriuos jau turime, kuriuos aš matau galbūt kažkiek kitaip, aišku, atsižvelgiant ir į varžovą. Tai gausis daugiau – mažiau  panašios treniruotės kaip ir būdavo anksčiau.

Kiek šiuo metu komandos žaidimui svarbūs taktiniai dalykai? Gal dabar svarbiau yra atgauti kažkiek prarastą tikėjimą savo galimybėmis?


Iš dalies tikrai sutikčiau. Tas emocijos fonas, aišku, yra labai svarbus, bet, kaip sakau, tas medaus mėnuo anksčiau ar vėliau baigsis. Ir tada turi grįžti prie tų visų pagrindinių dalykų. Tikimės geros emocijos, to, ką matėme Kaune. Bet vis tiek ateisi į rungtynes, į tą stadiją, kai turėsi, visų pirma, branginti kamuolį ir priimti gerą sprendimą. Tai ar ta emocija, ar kažkas, bet svarbūs ir taktiniai dalykai.

„Umana Reyer“ dar neprarado šansų patekti į atkrintamąsias varžybas, o „Wolves“ jų nebeturi. Kaip motyvuosite komandą būsimoms rungtynėms Venecijoje?

„Liko tik trys rungtynės. Manau, kad tiek vyrukams, tiek man nesinori baigti Europos taurės su labai prasta nata. Vis dėlto, mes nesame tokia bloga komanda, kaip žaidėme paskutiniu metu. Manau, kad, visų pirma, didžiausia motyvacija ir bus parodyti, kad esame tikrai geresnė komanda nei žaidėme prieš tai.


Suprantama, kad dabar didžioji dalis minčių sukasi apie tai, kaip pagerinti „Wolves“ komandos žaidimą. Bet, vis tik, kokios detalės bus svarbiausios, tikintis pergalės trečiadienį?

Tai yra komanda, kalbu apie Veneciją, daugiau paremta puolimu, ypatingai jai žaidžiant namie. Mėgstanti atakuoti greitai, labai baudžianti už tavo klaidas, už tavo neatsakingą elgesį su kamuoliu. Su „Žalgiriu“ pavyko to išvengti. Tas pats uždavinys bus ir rytoj, tuo pačiu stengiantis daugiau juos įvelti į pozicinį žaidimą. Jų gynyboje matome vietų, per kurias bus galima atakuoti. Aišku, jie lygiai taip pat mato ir mūsų situaciją, matys ir mūsų problemas, kur galima mus atakuoti. Pagrindinis dalykas bus neįsivelti į jų greitą žaidimą ir branginti kamuolį.

„Wolves“ rungtynės Venecijoje su „Prometey“ įvyks trečiadienį, sausio 24 d., 21 val. Lietuvos laiku.


BcWolves.com

Video rekomendacijos: