[Interviu] L.Kisielius: "Metai praleisti už Atlanto buvo labai naudingi"

 Penkerius metus Jungtinėse Amerikos Valstijose William & Mary koledže NCAA (JAV) praleidęs Laimonas Kisielius praėjusį sezoną pradėjo profesionalo karjerą. Krepšininkas vienerius metus praleido Zaporožės "Ferro-ZNTU" komandoje.

Šią vasarą lietuvis pasirašė sutartį su Liepojos "Lauvas" ekipa ir tapo vienu iš komandos lyderių.

Puolėjas Latvijos krepšinio lygoje per vienerias rungtynes vidutiniškai pelno po 13,8 taško, atkovoja po 4,1 kamuolio ir atlieka po 2,1 rezultatyvaus perdavimo.

Baltijos krepšinio lygoje (BBL) puolėjas per rungtynes įmeta 15,7 taško, atkovoja po 4,3 atšokusio kamuolio bei atlieka po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Nenorėjo ilgai laukti

- Vasara persikėlėte į Liepoją, kaip sekasi rungtyniauti naujoje komandoje?

- Žaidžiame tiek Latvijos lygoje tiek SEB BBL elitiniame divizione. Šiek tiek trūksta sėkmės žaidžiant BBL „Lauvas“ komandoje, nes ji gana jauna, neturinti daug patirties, žaidžiant prieš labai geras ekipas, bet po truputį žaidimas gerėja. Man pačiam sekasi gana neblogai, bet manau, tai daug nereiškia, jei komandai nepavyksta iškovoti pergalės.

- Kodėl būtent pasirinkote "Lauvas" ekipą ?

- Pasibaigus vasarai, nenorėjau ilgai laukti ieškant naujos komandos. Gavęs pasiūlymą iš latvių, daug negalvodamas nutariau sezoną praleisti čia. Žinojau, kad komanda žais elitiniame BBL divizione, gausiu daug žaidybinio laiko ir turėsiu progų save išbandyti prieš geras komandas.

- Ar nepasiilgai Lietuvos ?

- Na, ne taip toli nuo Lietuvos esu. Bet kada galiu grįžti namo.

- Esi patenkintas savo žaidimu, treniruotėmis ir gyvenimu Latvijoje ?

- Kaip ir dauguma krepšininkų esu savo paties didžiausias kritikas. Savo žaidimą visada stengiuosi pakelti i aukštesnį lygį, manau galiu žaist geriau, laikui bėgant tikiuosi žaidimą labiau pagerinti. Tiek treniruotėmis, tiek gyvenimu esu patenkintas.

- Kokie iškelti tikslai ekipai šiame sezone ?

- BBL‘e tikėjomės patekti tarp pirmų šešių komandų, bet kaip matote esame toli nuo savo tikslo. Latvijoje stengsimės patekti tarp prizininkų.

- Ar Latvijos krepšinio lygis labai skiriasi nuo Lietuvos ir Ukrainos čempionatų ?

- Latvijos krepšinio lygis yra gana aukštas, nors čempionate yra tik šešios komandos, tačiau bet kuri gali pateikti staigmeną, todėl visoms varžyboms reikia nusiteikti. Manau, kad Lietuvos čempionato lygis tikrai daug nesiskiria, kaip matėte paskutiniu metu BBL čempionate Ventspils nugalėjo Žalgirį, VEF – Šiaulius. Ukrainoje čempionatas šiemet irgi stipresnis, nes dvi lygos, kurios buvo atskiros praeitais metais, šį sezoną susijungė į vieną. Manau ten krepšinis irgi aukšto lygio.

- Ką veikiate laisvalaikiu ? Ar Liepojos mieste yra kokių pramogų ?

- Toks jau darbas kad apie pramogas nėra kada galvoti, laisvesnį laiką atiduodu poilsiui. Žaidžiu video žaidimus, žiūriu filmus ir serialus. Keli komandos žaidėjai eina žvejoti ant ledo, bet manęs sėdėjimas prie eketės negundo.

Priprato prie Europietiško krepšinio

- Praėjusį sezoną užbaigėte Ukrainoje. Kaip vertinate tą sezoną ?


 
- Tai buvo mano pirmasis profesionalus sezonas, manau praėjo visai neblogai, pripratau prie europietiško krepšinio.

- Zaporožės "Ferro-ZNTU" ekipoje buvote vienas iš rezultatyviausių žaidėjų. Kodėl vasarą nusprendėte palikti ekipą ?

- Komandos vadovai siūlė pratęsti sutartį, bet nenorėjau grįžti į Ukrainą. Žinojau, kad galiu sulaukti geresnių pasiūlymų, todėl nusprendžiau sutarties nepratęsti.

Žavėjosi Artūro Karnišovo žaidimų

- Papasakok kaip ir kur prasidėjo tavo kelias į didįjį krepšinį ?

- Krepšinį pradėjau žaisi būdamas 10-ies metų Marčiulionio krepšinio akademijoje Vilniuje. Tą pačią akademiją lankė ir mano pusbrolis, mačiau kaip gerai jam sekėsi, todėl tai ir paskatino mane pradėti žaisti krepšinį. Pirmasis treneris, kuris labai daug prisidėjo prie mano tobulėjimo, buvo amžiną atilsį Gediminas Ulys, kuriam esu be galo dėkingas už tai, kur dabar esu. Po truputį, po truputį tapau tokiu - kokiu esu dabar.

- Dauguma sportininkų pradeda sportuoti, bet po kurio laiko treniruotes meta. Ar pačiam nebuvo tokio noro visko atsisakyti ?

- Per daug tarp skirtingų sporto šakų nesiblaškiau, o  prieš krepšinį esu išbandęs futbolą, bet tai ilgai neužsitęsė.

- Kaip apibūdintumėte savo žaidimą?

- Esu universalus žaidėjas, galiu žaisti tiek įžaidėjo pozicijoje,  tiek po krepšiu. Sunku kažkaip pačiam apibūdinti savo žaidimą, tiesiog stengiuosi daryt tai,  ko reikia komandai, ar tai būtų prasiveržimai ar tolimi metimai.

- Ar turi savo krepšininko idealą ?

- Ankščiau sekdavau Artūro Karnišovo žaidimą, jis ir buvo mano idealas.

- Dauguma krepšininkų turi ritualus, tiki prietarais. Ką Jūs manote apie tai?

- Prietarais netikiu, nenoriu be reikalo apkrauti galvos prieš varžybas. Prieš varžybų dieną stengiuosi gerai pailsėt, kontroliuoju ką valgau. O prietarai, manau, neturi nieko bendro su žaidimu, metimas nepasikeis nuo to ar barzda nuskusta šiandien ar vakar.

- Ar dažnai sulauki gerbėjų dėmesio?

- Latvijoje krepšinis nėra toks populiarus kaip Lietuvoje, didelio gerbėjų dėmesio čia nėra, tačiau visai nesvarbu, kiek jų ateina į varžybas stengiamės jų nenuvilti.

- Domiesi kokiu nors sportu be krepšinio?

- Seku NFL varžybas, taip pat esu didelis „Man United“ fanas.

Norėjau grįžti į Europą

- Penkerius metus praleidai už Atlanto. Ar nemanai, jog būtų buvę geriau studijuoti ir rungtyniauti Lietuvoje, o ne Amerikoje ?

- Savo sprendimo išvažiuoti į Ameriką niekada nekeisčiau, metai praleisti už Atlanto buvo labai naudingi. Gavau labai gerą išsilavinimą, patobulinau anglų kalbos žinias, bet svarbiausia, manau, stipriai patobulėjau kaip žmogus. Pamačiau kitokią kultūrą, sutikau daug skirtingų ir įdomių žmonių, manau, tai yra neįkainojama.

- Ar gali įsivaizduoti kaip tu, kaip krepšininkas, tuos penkerius metus būtum tobulėjęs Lietuvoje?

- Negaliu (Juokiasi).

- Nekilo minčių likti žaisti JAV?

- Norėjau grįžti į Europą ir žaisti šiame žemyne.

- Kurias rungtynes laikytumėte sėkmingiausiomis savo karjeroje?

- Paskutiniame universiteto kurse konferencijos turnyro pusfinalyje įmečiau du taškus paskutinėmis sekundėmis, atnešdamas komandai pergalę.

- Gal turi svajonę ar tolimesnius savo siekius krepšinio aikštelėje?

- Tiesiog noriu toliau tobulėti ir gerinti savo žaidimą,  žiūrėsim, kur tai nuves.

 

Šaltinis: Nerijus Meškauskas | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: