TOP 40: šmaikščiausios ir įdomiausios NBA krepšininkų pravardės (I dalis)



Visai neseniai žiniasklaida skelbė ant Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininkų marškinėlių nugarų vietoje pavardžių gali atsirasti pravardės.



Lygoje buvo diskutuojama atlikti bandymą su Majamio „Heat“ ir Bruklino „Nets“ komandomis, kai vienose šių ekipų tarpusavio rungtynėse krepšininkai vilkėtų marškinėlius su pravardėmis. Krepšininkams, panašu, ši idėja visai patiktų, nes beveik kiekvienas jų turi svo pravardę.

Dwayne‘as Wade‘as – „blyksnis“





Pravardę, tik persikėlęs iš Los Andželo "Lakers” į Majamį, gynėjui davė tuometinis komandos draugas Sh.O’Nealas. Pavadinimas kilo nuo 1980 m. fantastinio filmo "Flashas(Blyksnis, - aut.past.) Gordonas”".

LeBronas Jamesas – „Karalius Jamesas“



Vargu ar kas dabar bepasakytų kas pirmasis paminėjo karaliaus vardą šalia L.Jameso pavardės, tačiau būtent taip jis yra žinomas NBA aplinkoje. Kartais dar pavadinamas ir "išrinktuoju” ("The Chosen One”).

Kobe Bryantas – „juodoji mamba“ (aut. pat. Mamba – nuodinga Afrikos gyvatė)



Prieš prasidedant 2005-06 m. NBA sezonui "Lakers”" superžvaigždė pasivadino save nuodingos gyvatės vardu, tačiau spaudoje ir gerbėjų tarpe ši pravardė buvo (ir yra) naudojama tik iš ironiškos pusės, o pats krepšininkas jos jau seniai nebenaudoja.

Shawnas Marionas – „Matrica“



Pravardę vėlgi sugalvojo ne kas kitas, o K.Smithas TV laidos metu. Pavadinimas kilo dėl kai kurių Sh.Mariono žaidimo stiliaus elementų (skrydžių link varžovų krepšio, greito kamuolio išmetimo) panašumo į filmo tuo pačiu pavadinimu specialiuosius efektus.

Paulas Pierce‘as – „Tiesa“



Nors viename interviu "Celtics"” puolėjas teigė neprisimenąs kaip gavo šią pravardę, tai visiškai nėra paslaptis - ji atsirado po 2001 m. dvikovos su Los Andželo "Lakers"”, kuomet Sh.O'’Nealas pareiškė žurnalistams: "Užsirašykite tai. Aš esu Shaquille’as O'’Nealas, o Paulas Pierce’'as yra (necenzūrinis žodis) tiesa”. Cituokite mane būtent taip ir nieko neišbraukite. Aš žinojau, kad jis gali žaisti, bet niekada nemaniau, kad jis gali žaisti taip gerai. P.Pierce’'as yra "tiesa"”.

Kevinas Garnettas – „didysis bilietas“ arba „vaikis“



K.Garnettas nusipelnė šios pravardės žaisdamas Minesotos "Timberwolves”" kaip žaidėjas, sugebėjęs vienas pats pritraukti žmones į areną. Karjeros pradžioje buvo žinomas kaip "The Kid" ("Vaikis", - aut.past.)”.

Chrisas Andersenas – „skraidantis žmogus“



Andrei Kirilenko – „AK47“ (aut. past. šturmo šautuvas (automatas) sukurtas 1947 m. Sovietų Sąjungoje. Ginklas šaltojo karo metu buvo naudojamas Varšuvos pakto narių bei su jomis glaudžiai politiniais ryšiais susijusių valstybių kariuomenėse ir iki šių laikų išlieka vienas populiariausių ginklų rytų Europoje, Afrikoje bei Azijoje.)



Taip, tai yra jo inicialai ir jo numeris, bet ne tik. Šis raidžių ir skaičių derinys sutampa su techniniu rusų automato "Kalašnikov"” pavadinimu, be to, šie ginklai kaip tik yra gaminami A.Kirilenkos gimtajame Iževske. Dar prieš pasirenkant marškinėlių numerį Jutos "Jazz" komandoje, puolėjui šią pravardę prilipino buvęs komandos draugas Quency Lewisas. Rusui nieko kito nebeliko kaip tik pasirinkti 47-ąjį numerį.


Chrisas Kamanas - „urvinis žmogus“



Dėl išskirtinės savo išvaizdos ir žaidimo stiliaus Los Andželo "Clippers"” vidurio puolėjas dažnai vadinimas urviniu žmogumi, kas pasakys, kad panašumų nėra?


Allenas Iversonas – „atsakymas“



A.Iversonas pravardę gavo dar prieš pradėdamas rungtyniauti Džordžtouno universiteto komandoje. Kalbama, kad A.Iversoną taip pakrikštijo draugai, sakydami, kad jis yra "atsakymas” NBA lygos nerašytai taisyklei "kalbėti teisingai”. Ne paslaptis, kad Allenas niekada jos nesilaikė.



alt







BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: