[Interviu] L. Bonneris: mano senelis iš Lietuvos

2010/11 metų krepšinio sezonas jau įpusėjo. Lietuvos komandose rungtyniaujantys legionieriai naujose ekipose jau spėjo adaptuotis bei pajausti žaidimo ritmą. Šį kartą BasketZone.lt kalbino Klaipėdos „Neptūno“ komandos legionierių iš JAV Luke‘asą Bonnerį. 25 metų 213cm ūgio vidurio puolėjas pateikė įdomių atsakymų apie tai, jog nugali komandos draugą Martyną Mažeiką žaisdamas "FIFA" kompiuterinį žaidimą, apie tai, jog karjerą baigs viename klube su broliu bei daugelį kitų įdomybių.

Šis žaidėjas išsiskiria iš kitų vidurio puolėjų. Jis mėgsta rungtyniauti atsitraukęs toliau nuo krepšio ir dažnai „Neptūno“ sirgalius pradžiugina taikliais tolimais metimais. Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės diviziono reguliariajame sezone šis amerikietis tritaškius metimus svaidė net  57% tikslumu.

Taip pat įdomu, jog šio krepšininko brolis Matt'as Bonner'is yra Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) žaidžiančios San Antonijo „Spurs“ komandos senbuvis.

- Sezonas jau įpusėjo. Kaip jaučiatės komandoje?

- Jaučiuosi gerai. Manau, mūsų ekipa vis labiau susižaidžia ir visi joje turi vis labiau apibrėžtus vaidmenis. Džiaugiuosi, jog galime baigti sezoną stiprūs ir sveiki.

- Į Lietuvą atvykai neturėdamas europietiško krepšinio stiliaus pagrindų. Ar buvo sunku adaptuotis?

- Taip, tikrai reikėjo tam laiko. Skiriasi stilius, taip pat keletas taisyklių. Prie viso to priprasti reikėjo laiko.

- Kaip sutari su kitais „Neptūno“ amerikiečiais Dustinu Heimanu ir Davidu McClure'u?

- Sutariame puikiai, mus sieja tikrai stiprus ryšys. Su Dave'u jau buvome draugai prieš atvykstant į "Neptūną". O Dustinas - labai šaunus vyrukas, su kuriuo lengva bendrauti. Mes stengiamės padėti vienas kitam.

- Kokia tavo mėgstamiausia komanda Lietuvoje be "Neptūno" ?


- Vienintelė lietuviška komanda, kurią aš mėgstu dabar, yra "Neptūnas"!  Bet aš turiu kelis draugus kitose šios šalies ekipose. Pavyzdžiui, žaidžiau tapačiame koledže Masačusetso universitete su Ricky'iu Harris'u ir Chrisu Lowe'u ("Šiauliai" - aut. past.). O Martynas Pocius (Kauno "Žalgiris" - aut. past.) žaidė krepšinį Naujajame Hampšyre, iš kurio aš esu kilęs.

- Ar teko pabuvoti Klaipėdos senamiestyje?
- Taip, lankiausi senamiestyje. Jis man pasirodė labai malonus bei gražus, ypač kai orai buvo šiltesni (juokiasi).

- Ar sutinki, jog lietuvės - gražiausios moterys pasaulyje?
- Na, nemačiau visų tautybių moterų, tačiau lietuvės neabejotinai gražiausios iš visų mano matytų!

- Ką manai apie "Neptūno" sirgalius?
- Manau, jie nuostabūs. Sirgaliai mus labai palaiko ir yra neapsakomai naudingi. O kartais žaidimo metu jie pradeda šėlti su konfeti bei šaltosiomis spalvotomis ugnimis. Tai šaunu, nes JAV niekada nepamatysi kažko panašaus į tai.

- Ką veiki laisvu laiku?
- Kai aš nebūnu sporto salėje, daugiausiai laiko praleidžiu žiūrėdamas TV laidas savo kompiuteryje, skaitant, rašant, kalbant su draugais namuose per kompiuterį, arba nugalėdamas Martyną Mažeiką žaidžiant "FIFA" (kompiuterinį žaidimą - aut. past.).

- Galbūt vieną dieną pamatysime tavo brolį Matt'ą Klaipėdoje?
- Nemanau, jog tai būtų įmanoma su jo įtemptu tvarkaraščiu. Tačiau jis sakė, jog kai pabaigs karjerą NBA, norėtų atvykti į Europą ir pažaisti dar vieną sezoną ten, kur rungtyniausiu aš.

- Kokios tavo mėgstamiausios komandos Europoje ir NBA?


- Mano mėgstamiausia komanda NBA yra San Antonijaus "Spurs", o Europoje - "Neptūnas".

- Koks keisčiausias dalykas buvo nutikęs krepšinio aikštelėje per tavo karjerą?
- Per pirmas savo koledžo varžybas pamečiau batą. Man buvo tikrai gėda.

- Prieš kurią komandą šiame sezone buvo sunkiausiai žaisti?
- Prieš Prienų "Rūdupį".

- Kokios varžybos buvo sėkmingiausios tavo karjeroje?
- Mano sėkmingiausios varžybos buvo pirmaisiais metais koledže. Išvykoje žaidėme prieš "Syracuse" (Niujorkas - aut. past.). Žaidžiau puikiai, o komanda atsigavo po šalto dušo, kai dar antrojo kėlinio pabaigoje turėjome 22 taškų deficitą. Laimėjome labai svarbias varžybas stebint 30 000 žiūrovų arenoje bei gausybei TV žiūrovų prie televizijos ekranų.

- Ar prieš varžybas atlieki kokius nors ritualus, turi prietarų?
- Jau nebe.

- Ką gali pasakyti apie trenerį Robertą Kuncaitį?
- Jis yra labai intensyvus vyras. Treneris mums liepia dirbti labai sunkiai.

- Ar "Neptūnas" suteikia tau geras sąlygas tobulėti?
- Taip, mes praleidžiame labai daug laiko treniruotėse. Taip pat turime priėjimą prie treniruoklių salės ir kartais einame į sauną.

- Galbūt esi ragavęs tradicinio lietuviško maisto?


- Taip, jis skanus. Dievinu cepelinus. Mano šaunusis senelis buvo iš Lietuvos, taigi mano mamai bei tetai buvo labai smalsu išgirsti apie visus tradicinius lietuvių patiekalus.

- Ar jau spėjai išmokti lietuviškų žodžių?
- Moku keleta lietuviškų žodžių, tačiau dauguma -  krepšinio terminai. Neturiu supratimo kaip parašyti tuos žodžius: „Laba diena, ačiū, prašom, taip, ne, nėra, normaliai, gerai, keičiam pusę, apačia, šonas, vištiena (rašyba pataisyta - aut. past.). Aš žinau jų ir daugiau, ir dar žinau daugybę negražių dalykų (juokiasi - aut. past.).

- Kokią profesiją pasirinktum jeigu nežaistum krepšinio?
- Norėčiau būti dėstytoju.
 

Karolis Šaltėnas | Basketzone.lt

Video rekomendacijos: