[Interviu] M.Solopova: "Profesionalus sportas nėra rožemis klotas kelias"

Netrukus 21-ąjį gimtadienį švęsianti Kauno “ VIČI – Aistės” žaidėja – Marina Solopova, kuri laikinai paskolinta Košicės „Good Angels“ komandai, pasidalino mintimis apie šį sezoną ir naująją komandą.  Mergina linksmai ir be užuolankų atsakinėjo į mūsų pateiktus klausimus.

- Trumpai papasakok, kaip nusprendei tapti krepšininke.  Nuo kiek metų pradėjai žaisti. Kodėl būtent krepšinis patraukė tavo dėmesį, o ne kita sporto šaka.

- Tiesą pasakius niekada vaikystei negalvojau, kad ateitį  būsiu profesionali krepšininkė. Kiek pamenu krepšinio treniruotes pradėjau lankyti nuo 12 – os  metų, tačiau žaisti pradėjau anksčiau -  kieme su draugais. Krepšinis manęs niekada labai nežavėjo, visada svajodavau būti futboliste, mano tėtis buvęs futbolistas tai ir užaugau žiūrėdama futbolą, o ne krepšinį.

- Galbūt moteriškas krepšinis turi išskirtinių bruožų nei vyriškas krepšinis. Kokie jie?

- Na skirtumų yra. Mes nededam į krepšį, vyrų krepšinis yra greitesnis nei moterų.

- Kas buvo arba vis dar yra tavo, kaip krepšininkės, idealas?

- Iš tikrųjų, krepšininkės idealo neturiu. Žinoma, yra daug pukių žaidėjų, žaviuosi jų žaidimo stiliumi, tačiau kažko išskirti negalėčiau.

- Kokia buvo tavo vaikystės svajonė?

- Svajonių turėjau labai daug kaip ir dabar. Buvau ir iki šiol esu svajotoja. O svajonė buvo -  žaisti moterų rinktinėje.

- Ar tikėjaisi sulaukti pasiūlymo iš Košicės „Good Angels“ komandos? Ar abejojai dėl pasiūlymo?

- Tiesą sakant, pasiūlymas buvo netikėtas, bet labai malonus. Net neabejojau, nebuvo laiko dvejonėms, nes kitą dieną turėjau išskristi.

- Ką galvoji apie ateitį. Pasilikti Lietuvoje ar išvykti žaisti į užsienį. Galbūt yra komanda, kurioje norėtumei žaisti?

- Šiuo metu apie ateitį negalvoju, gyvenu šia diena.. Dabar mano visos mintys apie artėjančias svarbiausias varžybas.

- Tavo palinkėjimas jaunoms merginoms, kurios lygiuojasi į tave. Kokių patarimų ar paskatinimų joms turi. 


   
- Linkiu niekada nenuleisti rankų, kad ir kaip nesisektų. Profesionalus sportas nėra rožemis klotas kelias, jeigu jūs kažko norite, pasaulis slapta jums tikrai padės, ir žinoma, linkiu didelės sekmės.

 

Agnė Rasiukevičiūtė | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: