R. Jarutis apie konfliktą su L. Kleiza: „Aš niekada neturėjau konflikto su juo. Jis buvo avinas ir aš esu avinas“

Iš Vilniaus „Ryto“ direktoriaus pareigų atleistas Rolandas Jarutis suorganizavo specialią spaudos konferenciją, kurioje atsikirto į pagrindinio klubo dalininko Dariaus Gudelio mestus kaltinimus.



„Nenoriu, kad iš viso šito būtų daromas šou. Tai yra mano garbės ir orumo konferencija. Man palikus „Rytą“, Darius Gudelis išėjo su naujais išgalvotais kaltinimais.

Turiu pabrėžti, aš pats inicijavau auditus, nes tai privaloma prieš Vilniaus savivaldybę. Esu labai nepatogus ir nepalankus. Net per dalininkų posėdį lapkritį mano prašymas buvo padaryti teisinį auditą. Kad visiems, ne tik išrinktiesiems, bet ir visuomenei būtų pristatytos buvusios sutartys.

Per dalininkų susirinkimą buvo pristatytas auditas ir visi, kurie nėra dalininkai, buvo priversti palikti patalpą. Tai buvo labai gera šantažo priemonė“, – kalbėjo R. Jarutis.


Apie konfliktą su Linu Kleiza: „Reikia suprasti, kad aš niekada neturėjau konflikto su juo. Jis buvo avinas ir aš esu avinas. Kleiza yra labai kompetentingas, išmanantis krepšinį, neturiu su juo jokių konfliktų. Tik buvau priešinamas su juo, taip pat su Adomaičiu, žurnalistais. Gudelis nusprendė sukiršinti Kleizą ir Jarutį, o planas buvo, kaip perimti iš Kleizos jo turėtas klubo dalis. Labai paprasta. Jis stumdė šaškes politikoje, stumdo ir čia“.

Apie nepasirašytas vidaus taisykles: „Tos taisyklės nebuvo pasirašytos visą praėjusį sezoną. Vidaus taisyklės praktiškai atspindi tai, kas surašyta kontrakte. Jos reikalingos dėl smulkių nusižengimų. Sutartį su McCollough galima buvo nusitraukti ir taip.“

Apie Dainiaus Adomaičio pakeitimą Donaldu Kairiu: „Jeigu Jarutis nori atleisti Adomaitį, paprasčiausiai nėra jo kuo pakeisti. Tą patį gali patvirtinti ir Kleiza. Pasakėme, kad Adomaitis, pradėjęs sezoną, jį ir pabaigs. Mes per keturias komandas neturėjome nė vieno konflikto. Visus konfliktus – su Echodu, Sirvydžiu ar Blaževičiumi – gesinau aš. Jie – mano kartos, kai dirbau Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Esu dėkingas Adomaičiui, kad jis prisileido į pokalbį. 

Reikia pabrėžti, kad aš net neturėjau teisės atleisti trenerio, nes pagal įstatus jį priima ir atleidžia tik dalininkai. Aš sėkmingai su Adomaičiu derėjausi ir kalbėjau apie kontrakto pratęsimą. Tačiau tuo metu vyko derybos su Donaldu Kairiu. Aš apie tai nieko nežinojau, nes viską derino Gudelis. Man paskambina Gudelis ir sako atvažiuok į sodybą. O ten sėdi Kairys. Tai kaip man reaguoti?“

Apie Deivido Sirvydžio pardavimą: „Sirvydžiui nebuvo nė vieno algos vėlavimo. Yra konfliktas tarp amerikiečio agento ir Adomaičio. Visą mėšlą iš agento sugerdavau aš. Vienintelį kartą paprašiau leisti daugiau jam žaisti, nes agentas man rašinėja naktimis. Dainius atsakė, kad duoda žaisti, bet nepateisina lūkesčių

Visą sezoną kalbėta, kad Sirvydis nutrauks sutartį. Prisikabino prie komunalinių buto mokesčių. Agentas atsiunčia įspėjimą, kad sumokėtume juos. Bet tam yra buhalterė. Plius Sirvydis turėtų atsiųsti sąskaitas. Kaip galima sumokėti mokesčius, neturint sąskaitų? Sirvydis nepateikė nė vienos sąskaitos. Jis nepateikia, o klubas nemoka. Mes atsiskaitinėjame prieš savivaldybę ir turime rodyti, kur išleidžiame pinigus iki cento.

Mokėjimas buvo pavėluotas gal kelias valandas. Ten net suma juokinga. Aš pats lėkiau pas teisininkus ir išsaugojau sutartį su Sirvydžiu, išsaugojau jį. Tai yra faktas“.


R. Jarutis taip pat teigė, jog S. Kulviečiui vasarą medicininė patikra nebuvo atlikta, nes klubas neturėjo gydytojo, o kuomet krepšininkas pradėjo sportuoti, paaiškėjo, kad žaidėjas yra traumuotas.

R. Jarutis nori ir sieks, jog audito išvados būtų viešos.

„Aš siekiu, kad audito ataskaita būtų vieša, ar tai bus įkelta Registrų centre ar Vilniaus savivaldybės portale, jūs galite užduoti klausimą. Šita ataskaita privalo būti vieša“, - teigė buvęs krepšininkas.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: