V. Čeponis: „Žalgiriui“ pritrūksta įvairesnių sprendimų, o žaidimas tampa nuspėjamas varžovams

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos 20-ojo turo rungtynėse patyrė nesėkmę. Martino Schillerio auklėtinai Sankt Peterburge rezultatu 65:77 (14:17, 22:15, 13:20, 16:21) nusileido vietos „Zenit“ ekipai.



Po mačo komentarą pateikė garsus televizijos komentatorius Vaidas Čeponis. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Kauno „Žalgiris“ vakar pralaimėjo rungtynes, kurias buvo galima laimėti. Labai trūko geresnio pataikymo, nemažai kartų žalgiriečiai prametė būdami laisvi, tačiau buvo ir kitų svarbių nesėkmės priežasčių.

Vieną nerezultatyviausių sezono mačų sužaidusiems kauniečiams kaip oro trūko kontratakų ir jose pelnytų lengvų taškų. Iš esmės greitojo puolimo nematėme. O „Zenito“ gynybą pralaužti poziciniame puolime yra nelengvas uždavinys. Pagal praleidžiamus taškus Piterio komanda užima pirmąją vietą Eurolygoje.


Šeimininkai labai operatyviai grįždavo į gynybą. Tačiau progų organizuoti žaibiškus išpuolius buvo (pvz., svečiai perėmė 8 kamuolius, 2 daugiau už vidurkį), bet jomis nepasinaudota.

Kontratakų nematėme ir dėl prastos kaip ir akistatoje su CSKA kovos dėl atšokusių kamuolių po savąja lenta. Nors iki šios dvikovos abi komandos atkovodavo po vienodą skaičių kamuolių, bet penktadienį „Zenito“ žaidėjai sugriebė net devyniais daugiau už kauniečius.

Vienu Gudaitis puolime nusiėmė net 5 kamuolius. Tai jo šio sezono rekordas. Kaip ir Maskvoje grumianti po lenta žalgiriečiams pristigo efektyvesnio varžovų atitvėrimo nuo krepšio, taip pat ir daugiau agresijos bei sportinio pykčio. Lauvergne‘as ir Rubitas iš vieso (puolime ir gynyboje) pačiupo tik po 2 atšokusius kamuolius (Gebenas čia žiūrėjosi geriau). Tai blogiausias prancūzo rezultatas šį sezoną.

„Žalgiris“ tik 65 taškus sukrapštė ir dėl įvairiovės stygiaus poziciniame puolime. Kartais kauniečių žaidimas tampa nuspėjamas varžovams, kai nuolat žaidžiami hand off‘ai (perdavimas iš rankų į rankas) ar žaidimas konstruojamas tik iš pikenrolų.

Pavyzdžiui, Lauvergne‘ui per sunku įveikti Gudaičio gynybą žaidžiant nugarą į krepšį, bet rungtyniaudamas veidu prancūzas gali drąsiai tai padaryti. Matėme tokį vieną epizodą, bet paskui nė vieno tokio mėginimo neišvydome. O buvo galima pabandyti susikurti tokių situacijų.

Dar vienas pavyzdys. Tarkim, kodėl nepabandžius Walkupui pacentruoti prieš gerokai žemesnį ir fiziškai silpnesnį Pangosą? Neabejoju, kad Jasikevičius tokia galimybe būtų pasinaudojęs.

Nepasinaudota ir tuo momentu, kai aikštėje 10 minučių buvo mobilus, bet tvirto kūno neturintis Puškovas. Jį „Žalgirio“ vidurio puolėjai sugebėtų laisvai apstumdyti „ant ūso“ žaisdami nugara į krepšį. Jei tokioje situacijoje „Zenitas“ dvigubintų, atsirištų rankos mūsų metikams.


Dar vienas momentas. Lukas fantastiškai užsiautė puolime antroje rungtynių pusėje pikenrolo situacijose naudodamasis aukštaūgių užtvaromis. Tada nuolat buvo atakuojamas ne itin judrus „centras“ Gudaitis, ir „Žalgirio“ mažylis nuolat rinko taškus floateriais ar metimais iš vidutinio nuotolio.

Greičiausias kauniečių žaidėjas Lekavičius ypač efektyvus, kai oponentų vidurio puolėjai lėtesni. Vakar jis žaidė apie 17 minučių, bet tikrai galėjo ilgiau. Juk ir gintis prieš dideliu ūgiu ir fiziškumu nepasižyminti Pangosą Lekavičiui gana paranku. Be to, labai jautėsi Pangoso nuovargis po sunkaus mačo Miunchene.

Taigi kartais puolime pritrūksta lankstumo ir įvairesnių sprendimų. Gynyba nebuvo prasta (varžovai padarė 16 klaidų), bet kelios klaidos kainavo labai brangiai. Turiu omeny du velniškai svarbius Barono tritaškius. Pirmu atveju vėlavo prie jo pakilti Gebenas, kitu – Lauvergne‘as.


Dabar Lietuvos čempionų laukia trys mūšiai su komandomis, kurios yra netoli turnyro lentelėje – „Olympiacosu“, „Valencia“ ir „Baskonia“. Dviejų pergalių tikrai reikėtų“, - rašė V. Čeponis.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: