Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Olympiacos“ rungtynių įdomiausi faktai

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ penktadienio vakarą sieks sugrįžti į pergalių kelią Eurolygoje. Praėjusią savaitę du pralaimėjimus Rusijoje patyrę žalgiriečiai šį kartą savo arenoje susikaus su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įdomūs faktai prieš susitikimą su Pirėjo „Olympiacos“.

Nuo 2005-ųjų metų „Žalgiris“ Eurolygoje su Pirėjo komanda susitiko 25 kartus. 12 laimėjome mes, o 13 – graikai.


Kauniečiams sėkmingesni buvo namų susitikimai, per kuriuos laimėjome septynis iš dvylikos susitikimų. Tačiau svečių arenoje pralaimėjome aštuonis susitikimus iš 13-os.

Ilgiausios pergalių serijos, kurias pasiekė abi komandos, buvo keturios laimėtos rungtynės iš eilės. „Olympiacos“ tokią pergalių seriją pasiekė tarp 2008 vasario 27-osios ir 2011 kovo 3-sios. Taigi „Žalgiriui“ nepralaimėjo beveik trejus metus. Tuo tarpu „Žalgiris“ keturių pergalių seriją prieš Pirėjų pasiekė tarp 2018 balandžio 24-os ir 2019 kovo 29-osios.

Daugiausiai pergalių per vieną sezoną prieš Pirėjo „Olympiacos“ pasiekėme 2017-2018 metų Eurolygoje. Tame sezone susitikome net šešis kartus: du kartus reguliariajame sezone ir keturis kartus atkrintamosiose. Toje Top8 etapo serijoje su graikais susitikome keturis kartus ir tris iš jų laimėjome bei patekome tarp keturių stipriausių Eurolygos klubų. Tai buvo antra didžiausia pergalė stipriausiame Senojo žemyno turnyre Lietuvos istorijoje.

Beje, net 48%visų savo tarpusavio susitikimų sužaidėme antrajame Eurolygos etape, kuris vienu metu vadinosi Top16, o dabar – atkrintamosiomis varžybomis. Beje, antrajame Eurolygos etape iš dvylikos tarpusavio susitikimų mes laimėjome tik 4-is. Ir tik Šaro vadovavimo metu sugebėjome laimėti visus keturis susitikimus po reguliariojo sezono.

Šaras yra vienintelis treneris „Žalgirio“ istorijoje, kuriam po reguliariojo Eurolygos sezono pavyko įveikti „Olympiacos“. Jasikevičius, būdamas „Žalgirio“ vairininku, atkrintamosiose varžybose Pirėjo komandą įveikė devynis kartus per 15 susitikimų. Ir tai yra geriausias rezultatas Kauno komandos istorijoje.

„Žalgiris“ daugiau nei dvidešimčia taškų „Olympiacos“ yra įveikę keturis kartus, o didžiausia pergalė buvo iškovota 25-ių taškų skirtumu 2020 vasario ketvirtą dieną. Tiesa, graikai kauniečius taip pat yra įveikę dideliu skirtumu. Bet tai nutiko labai seniai – antrajame komandų susitikime 2006 kovo 30 dieną. Tą vakarą nusileidome net 28 taškų skirtumu. Beje, tame mače Pirėjo klubui vadovavo Jonas Kazlauskas, o pagrindinis komandos įžaidėjas buvo Tyus Edney. Tad iš esmės triuškinantį pralaimėjimą patyrėme dviems svarbiausiems pirmojo ir kol kas vienintelio mūsų Eurolygos titulo kalviams.

Vieno metimo skirtumu komandų susitikimai pasibaigė tik du kartus. Vienas nutiko pirmajame šio sezono susitikime, kai Rokas Jokubaitis atkovojo lemiamą kamuolį, išprovokavo varžovo pražangą ir sumetė pergalingus baudų metimus. Kitas kartas nutiko 2008 vasario 27 dieną, kai pratęsime lemiamus baudos metimus sumetė Qyntel Woodsas ir rungtynes rezultatu 86-84 laimėjo Graikijos klubas.


Šiuo metu „Olympiacos“ klubas turnyrinėje lentelėje kartu su mumis, Valncija ir „Efesu“ dalinasi 7-10 vietas ir turi iškovoję 11 pergalių.

Graikai užima šeštą vietą Eurolygoje pagal per rungtynes pelnomus taškus (80.65) ir lenkia mus dviem pozicijomis. Tiesa, mes nuo graikų atsiliekame tik nepilnu vienu tašku. Kiek kitokia situacija yra pagal varžovų praleidžiamus taškus į savo krepšį. Pagal šį rodiklį „Oly“ užima 13 vietą ir varžovams leidžia įmesti net po beveik 81 tašką. Tuo tarpu kauniečiai rikiuojasi gerokai aukščiau: mes užimame penktąją vietą ir per rungtynes praleidžiame tik po 77.5 taško per rungtynes.

Nors graikai ir labai dažnai atakuoja krepšį iš tolimų distancijų (net 43%visų atakų pasibaigia tritaškiais metimais), vis dėlto taiklumu žaidėjai nepasižymi. Šiame sezone „Oly“ iš toli pataiko tik 35.2% taiklumu ir pagal šį rodiklį užima priešpaskutinę vietą lentelėje. Tuo tarpu „Žalgiris“ šiame sezone kol kas užima antrąją vietą ir sumeta 42.3%tolimų metimų. Tiesa, per pastarąsias dvejas rungtynes kauniečiai labai stringa atakuodami nuo perimetro ir pataikė tik 32% metimų (14/44). Vis dėlto reikia tikėtis, kad tai tik menkas stabtelėjimas sezone puikius rodiklius demonstruojančiai komandai.


Susitikimą su graikais ne tik galime, bet ir privalome laimėti. „Olympiacos“ yra pagrindiniai (kartu su Valencija, Baskonija ir „Fenerbahče“) mūsų konkurentai dėl patekimo į Top8. Tad kiekviena pergalė prieš šiuos varžovus yra ne tik garbės reikalas, bet ir būtinybė. Pirmajame rate mes visai sėkmingai susitvarkėme su šia užduotimi, tačiau jeigu norime žengti į atkrintamąsias varžybas, privalome tai tęsti ir toliau“, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: