Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynių įdomiausi faktai

Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynių įdomiausi faktai

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienį Eurolygos 25 turo rungtynes žais su turnyre pirmaujančia „Barcelona“, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius.



Prieš ketvirtadienio rungtynes Barselonos komanda yra vienvaldė Eurolygos lyderė – 17 pergalių ir 7 pralaimėjimai. 13 kartų laimėję ir 10 nesėkmių patyrę žalgiriečiai yra devinti.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

Įdomūs faktai prieš susitikimą su „Barca“


Katalonų klubas turi bene didžiausią pergalių ir pralaimėjimų persvarą prieš „Žalgirį“ visoje Eurolygoje.

Iki būsimų ketvirtadienio rungtynių moderniojoje Eurolygoje abi komandos yra susitikusios net 28 kartus. Penkias pergales pasiekė kauniečiai, o katalonai net 23.

Paskutinį kartą pergalę prieš „Barca“ pasiekėme 2018 kovo 1 dieną, kai ispanus „Žalgirio“ Arenoje įveikėme rezultatu 90-74. Šia pergale uždarėme trijų iš eilės laimėjimų prieš ispanus seriją Eurolygoje. Per ją Šaro vadovaujama kariauna katalonus įveikdavo vidutiniškai 4.6 taško skirtumu.

Aštuonis kartus iš 28-ių su „Barca“ susitikome Top16 etape. Visus juo pralaimėjome ir antrajame Eurolygos etape nesugebėjome pasiimti nei vienos pergalės.

Abi komandos šį savaitgalį iškovojo savo šalies „Karaliaus“ taurę, kuri abiem treneriam buvo pirmoji vadovaujant dabartinėms ekipoms.

Kol kas nei „Žalgiris“, nei Šaras dar nėra pralaimėję pirmojo Eurolygos susitikimo po „Karaliaus“ taurės, o tai reiškia, kad ketvirtadienį vienos iš dviejų pusių pergalinga serija nutrūks.

Vadovaudamas „Žalgiriui“ Šaras su „Barca“ susitiko devynis kartus ir sugebėjo iš jų laimėti tris. Visos trys pergalės buvo pasiektos paeiliui nuo 2017 vasario antros iki 2018 kovo pirmos dienos. Taigi „Barcai“ tada nepralaimėjome 13 mėnesių iš eilės.


Šiuo metu „Barca“ užima pirmąją vietą Eurolygoje ir nebėra likę klausimų dėl jos patekimo į atkrintamąsias. Konkurencija dėl lyderio pozicijos sumenko po to, kai „CSKA“ atsidūrė šiokioje tokioje duobėje, o vidinis jos mikroklimatas tapo išbalansuotas dėl eilinio trenerio konflikto su komandos lyderiu M. James.

Šiuo metu katalonų klubas turi keturiomis pergalėmis daugiau už „Žalgirį“, kuris šiuo metu lentelėje užima devintąją vietą.

Šio sezono Eurolyga yra kaip niekada arši, o komandas, esančias turnyrinės lentelės viduryje ir pirmose vietose statistinėse grafose skiria tik keli procentiniai punktai. Pirmaujanti „Barca“ ne tik turi tik keturiomis pergalėmis daugiau už mus, bet ir pelno tik dviem taškais daugiau, dviem procentais prasčiau atakuoja krepšį iš toli (40.3% / 42.7%), atlieka po tiek pat rezultatyvių perdavimų ir t.t. Tokia arši kova ir suteikia begalę emocijų, nes bet kuri komanda (na galbūt išskyrus „Khimki“) gali įveikti bet kurį tekusį priešininką, ir mažina mūsų viltis užtikrintai patekti į atkrintamąsias.


Laukia labai įdomios rungtynės, kuriose revanšą prieš savo pirmtaką „Žalgiryje“ norės pasiekti Schilleris, o Šaras stengsis reabilituotis po praėjusio tarpusavio susitikimo, kuriame abi komandos rungėsi, kuri kuriai pralaimės, nes abi prarado daugiau kamuolių nei atliko rezultatyvių perdavimų. Gaila, kad tas lenktynes laimėjo „Žalgiriečiai“, tačiau tikėkimės, kad tikrą pergalę šįkart Ispanijoje pasiims būtent kauniečiai“, - rašo „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: