„Ryto Balsas“: „Galim stabdyti LKL čempionatą, lyderį turim!“

„Ryto Balsas“: „Galim stabdyti LKL čempionatą, lyderį turim!“

Vilniaus „Rytas“ (21/5) tęsia įspūdingą pergalių seriją šiame „Betsafe-LKL“ čempionate. Šeštadienio vakarą sostinės ekipa išvykoje palaužė „Pieno žvaigždžių“ (10/16) krepšininkus ir iškovojo jau 14 pergalę iš eilės.



„Rytas“ pergalę Pasvalyje iškovojo rezultatu 84:75 (20:28, 15:12, 24:19, 25:16).

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„14 iš eilės. Solidu, bet labai nedaug trūko, kad šiandien serija būtų nutrūkus. Mindaugo Girdžiūno ir Gyčio Radzevičiaus pastangomis buvo išvengta fiasko – antram pralaimėjimui prieš Pasvalio „Pieno Žvaigždes“ per vieną sezoną kitokio žodžio ir nerastum.


Objektyviai vertinant, Pasvalio komanda pademonstravo gerą krepšinį ir buvo verti laimėti. Jei ne trumpa šiaurės Lietuvos klubo žaidėjų rotacija, šventės „Ryto“ sirgaliams būtų apkartusios. Bet čia jau pasvaliečių bėdos, o mes pakalbėkime apie mūsų komandos pasirodymą.

Mindaugas Girdžiūnas – 24 taškai, 6 tritaškiai iš 10. Jei ne Mindaugo taiklūs metimai, duobė antrame kėlinyje galėjo būti kur kas gilesnė. Didžiausius margučius šiandien parodė Gytis Radzevičius – 22 taškai, 7 atkovoti kamuoliai ir 32 naudingumo balai. Statistika kalba pati už save, o svarbiausia, kad Gytis labai sėkmingai kompensavo blankoką Arno Butkevičiaus žaidimą.

Ivanas Buva praktiškai nežaidė antroje mačo pusėje – drąsus, bet teisingas Giedriaus Žibėno sprendimas. „Ryto“ puolimas su Buva aikštelėje buvo labai statiškas, o puolime Pasvalio klubas išnaudodavo Pauliaus Petrilevičiaus staigumą.

Slogiai atrodė ir Rapolas Ivanauskas – būtent jam esant aikštėje pasvaliečiai suorganizavo spurtą, o Ivanausko po jo aikštėje taip ir nepamatėme. Rapolui vis dar sunku susigaudyti komandinėje gynyboje, o puolime, bent jau šiandien, Rapolas neatrodė užtikrintas.

Martynas Echodas jau kurį laiką demonstruoja prastą žaidimą – ne išimtis ir šiandienos rungtynės. Blankus puolime (2 taiklūs metimai iš 6), gynyboje taip pat neblizgėjo. Linkime Martynui pagerinti žaidimą, kitaip mintis apie legionieriaus karjerą rimtame Europos klube teks atidėti dar vieniems metams.

Pirmoji rungtynių pusė šiek tiek priminė Donaldiškąjį „Rytą“ – bene talentingiausias mūsų komandos puolėjas Andrew Goudelockas per pirmus du kėlinius nė karto nemėtė į krepšį. Visus šešis metimus jis atliko po ilgosios pertraukos ir pataikė viso labo du iš jų. Sunku pasakyti, ar nežaisti „per“ Goudelocką buvo Žibėno sumanymas, o ir pats Andrew slampinėjo po aikštę, per daug netrykšdamas energija.

Reziume – labai prastos rungtynės mūsų priekinės linijos žaidėjams. Ir tai, kaip sakė Vaidas Čeponis, yra paradoksalu – „Pieno Žvaigždžių“ gretose nebuvo pagrindinio vidurio puolėjo, o ir prieš Želionį, ir prieš Petrilevičių mūsų žaidėjai turi ir jėgos, ir ūgio, ir talento, ir patirties pranašumą. Bet, pergalė yra pergalė ir trečiadienį pergalių seriją galėsime pratęsti iki 15-os - Vilniuje priimsime tuos pačius Pasvalio krepšininkus.


P.S. Galim stabdyti čempionatą, lyderį turim!“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: