„Žalgirio metraštis“: „Kitą sezoną turėsime pasitikti priėmę ne vieną skaudesnį kompromisą“

„Žalgirio metraštis“: „Kitą sezoną turėsime pasitikti priėmę ne vieną skaudesnį kompromisą“

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Betsafe–LKL“ finalo serijoje pasiekė trečią pergalę ir iškovojo jau vienuoliktą Lietuvos čempionų titulą iš eilės. Iš viso kauniečiai šalies krepšinio pirmenybes jau yra laimėję 23 kartus.



Tiesa, jau yra aišku, kad „Žalgirio“ vadovams vasarą nepavyks išlaikyti būrio žaidėjų. Klubas kitą sezoną bus sunkiai atpažįstamas.

„Žalgirio metraštis“ pasidalino mintimis apie artimiausias permainas „Žalgirio“ komandoje ir gandus. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Prasideda gandų/ naujų veidų laikas aplink Žalgirį. Nors išretės beveik visos pozicijos, visgi labiausiai nukentės įžaidėjo vieta, nes joje prarasime du kūrėjus: Thomą ir Roką. Štai taip (nuotr.) galimai atrodys mūsų turima įžaidėjų kombinacija, paremta gandais ir nepatvirtinta informacija, tačiau atrodanti logiškai, turint omeny, kad diržus veržtis reikės stipriai. Asmeniškai mane ji (ši įžaidėjų trijulė) labiau neramina, nei džiugina.


Leo jau ne kartą įrodė savo vertę Kaune. Ir ne kartą ją susimenkino ant turtingesnių klubų suolelio. Visgi dabar yra jo karjeros pikas. 28-erių krepšininkas, iki karjeros pabaigos turi užsidirbti ateičiai, o to nepadarys trindamas suolelius. Tad ateinantys metai Leo bus labai svarbūs. Kadangi jo vertė rinkoje - labai stipriai krito, tikimybė, kad jį išvysime su Žalgirio apranga - nemenka. Visgi jo taiklumas, pasitikėjimas savimi ir vaidmuo komandoje taip pat smuko žemyn, o metai be normalaus krepšinio galėjo prancūzą išmušti iš formos, kurią atstatyti Eurolygoje nebus lengva.

Nors Lukas ir yra vadinamas "pajėgiuoju varikliuku", kuris trumpomis atkarpomis gali užvesti komandą ir ją patraukti paskui save, o be to tikrai tinka ir greitam žaidimo stiliui, kurio galime tikėtis iš Šilerio kitąmet, vis dėlto jis nėra kūrėjas aikštelėje. Jis ir toliau liks žaidėju, užbaigiančiu atakas baudos aikštelės prieigose bei nuo perimetro, o ne jas sukuriančiu kitiems. Tad prie Luko aikštelėje bent dalį laiko turėtų būti ir tikras įžaidėjas, kuris galėtų savo kžrėjo funkcijas atlikti ir būdamas antroje pozicijoje. Toks šiemet buvo Rokas, o kitą sezoną, tikėtina, matysime Mantą Kalnietį.

Nors Kalnas ir sužaidė fantastišką sezoną žemesnėje lygoje, vis dėlto jo amžius (prasidėjus Eurolygai jam jau bus 35-eri) ribos žaidimo minutes. Eurolygoje bus didesni greičiai nei VTB lygoje, varžovai greitesni ir stipresni, tad Mantas galės užimti nebent atsarginio įžaidėjo vaidmenį. Aš Mantą matau, kaip aikštelėje praleidžiantį ne dauviau nei 12-14 minučių. Taigi toks sezonas Eurolygoje tikrai būtų Kalniečio gulbės giesmė, tačiau akivaizdu, kad Mantas dar turi parako organizuojant komandinį puolimą ir galėtų būti naudingas stipriausioje Europos lygos aikštelėse.

Čia (nuotr.) matote mano spėjimą, kiek laiko žaidėjai praleistų aikštelėje įžaidėjo pozicijoje, jei ši yrijulė iš tiesų taptų Žalgirio dalimi. Tikėtina, kad prie Manto žaidimo laiko prisidėtų ir minutės, praleidžiamos antroje pozicijoje, kurios nebūtų tinkamos Westermanui. Visgi kol kas toks trejetukas man kelia daugiau abejonių nei šiurpuliukų, tačiau turime su tuo susitaikyti: kitą sezoną turėsime pasitikti priėmę ne vieną skaudesnį kompromisą.

O ką manote Jūs?“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: