CSKA vadovas įsitikinęs, jog CSKA kitą sezoną žais Eurolygoje (Tikisi išlaikyti komandos branduolį)

CSKA vadovas įsitikinęs, jog CSKA kitą sezoną žais Eurolygoje (Tikisi išlaikyti komandos branduolį)

Eurolyga nusprendė laikinai iš turnyro nušalinti Rusijos klubus CSKA, „Zenit“ ir UNIKS, kol situacija Ukrainoje nebus išspręsta taikiai.



Tiesa, visos šios komandos į turnyrą dar galės sugrįžti iki kovo 21 dienos, jei iki šios dienos situacija bei Eurolygos sprendimai nepasikeis, Rusijos klubai bus anuliuoti iš šio sezono tiek Eurolygos, tiek ir Europos taurės turnyrų.

Primename, kad pradinė Eurolygos pozicija buvo perkelti Rusijos klubų rungtynes į neutralias arenas, tačiau netrukus pasikeitė.

Krepšinio fanai tikisi, kad Rusijos komandos nežais ne tik šį sezoną, bet to nebus ir artėjančiais metais, tačiau kitokią nuomonę turi CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas. Jo


„Apmaudu, tačiau šiandien yra tokia realybė, jog šį sezoną veikiausiai nežaisime Eurolygoje. Situacija per daug sudėtinga, kad tai būtų įmanoma, nors vilties dar yra. Viskas paaiškės mėnesio pabaigoje.

Taip pat netrukus pradėsime ruoštis artėjančiam sezonui. Esu įsitikinęs, kad ten mes būsime. Dėsime visas pastangas, jog išlaikytume pagrindinius žaidėjus bei vyr. trenerį Dimitrį Itoudį. Žinome, kad bus sudėtinga tai padaryti, tačiau su savo ištikimais rėmėjais viskas yra įmanoma“, - kalbėjo A. Vatutinas.

Primename, kad anksčiau A. Vatutinas buvo pareiškęs, jog nesupranta, dėl ko iš Rusijos atimamas krepšinis.

„Vis dar nepavyko galutinai suvokti dėl ko konkrečiai iš Rusijos atimamas krepšinis. Šiuo metu nėra jokių Europos valstybių vyriausybių rekomendacijų nevykti į Rusiją“, - pasakojo rusas.


Tuo metu Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu davė interviu, kuriame pareiškė, jog sportas neturėtų būti painiojamas su politika

„Norime aiškiai pasakyti, kad nekaltiname Rusijos klubų, jų trenerių ir darbuotojų dėl įvykių, kurie, deja, šiuo metu vyksta Ukrainoje.

Mes neturėjome kito pasirinkimo, kaip laikinai suspenduoti rungtynes, kuriose turi žaisti Rusijos klubai. Dabar reikia laukti, kol situacija nurims.

Sportas nėra politika ir neturi būti siejamas su politika, tačiau negalime likti pasyvūs ir nekreipti dėmesio į tai, kas vyksta Ukrainoje, kur kenčia nekalti žmonės. Karas niekada nebuvo išeitis“, – teigė J. Bertomeu.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: