Rusijos sąmokslo teorijos: A. Sabonis ėjo prašyti politinės paramos, kad Rusijos komandų nebūtų Eurolygoje

Rusijos sąmokslo teorijos: A. Sabonis ėjo prašyti politinės paramos, kad Rusijos komandų nebūtų Eurolygoje

Zalgiris.lt ir FIBA nuotr.

Pirmadienį Eurolyga nusprendė iš turnyro nušalinti Rusijos klubus Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS, kol situacija Ukrainoje nebus išspręsta taikiai.



Lyga savo pranešime nurodo, jog nuspręsta sustabdyti Rusijos komandų dalyvavimą Eurolygos ir „Eurocup“ turnyruose.

Antradienį sprendimą paskelbė ir FIBA. Ji paskelbė, jog neribotam laikui eliminuojanti Rusijos rinktines ir klubus iš jos organizuojamų turnyrų.

Tai reiškia, kad Rusijos rinktinė nebetęs 2023 metų Pasaulio taurės atrankos varžybų, kur H grupėje iškovojo visas 3 pergales ir žengė pirma. Rusijos rinktinės gali nebūti ir artėjančiame Europos čempionate, kuriame A grupėje rusai turėjo susitikti su ispanais, turkais, sakartveliečiais, belgais ir bulgarais.


Po šių žinių teroristinės šalies spaudoje prasidėjo kaltųjų paieškos, o daugiausiai kritikos sulaukė - Kauno „Žalgirio“ klubas.

Pasak „Sports-ru“, būtent LKL čempionai svariausiai prisidėjo, kad Rusijos klubinis krepšinis būtų sunaikintas.

„Vasario 24 d. ir staigiai pasigirsta kritikos lavina Eurolygai dėl jos vangumo, o tos dienos vakare Kaune įvyksta Eurolygos rungtynės tarp vietos „Žalgirio“ ir Madrido „Real“ komandų.

Viskas būtų gerai, jei ne Lietuvos manifestas Ukrainai palaikyti tapo centriniu dienos įvykiu. Tuo metu net mačo rezultatas tapo antraelis dalykas.

Penktadienį Eurolyga delsė priimti sprendimo, nors buvo spaudžiama iš visų pusių. Vienintelis „Žalgiris“ pareiškė, kad bet kuriuo atveju nežais su rusais. Lietuviai sutiko net su techniniais pralaimėjimais! Arvydas Sabonis asmeniškai net ėjo prašyti politinės paramos, kad Rusijos komandų nebūtų. Kokia gėda... Jie atlyžo tik tada, kai Eurolyga juos išgąsdino baudomis.

Visi, išskyrus kauniečius sutiko perkelti Rusijos komandų namų rungtynes į neutralią vietą ir trys rusų ekipos norėjo tai padaryti Serbijoje, bet tada tai tampa neįmanoma, nes Rusijos aviacijai uždaryta visa Europos sajungos oro erdvė. Pirmadienį Eurolyga pranešė, jog Rusijos komandos yra suspenduotos.

Dabar niekas negali nuspėti, kas mūsų laukia ateityje, tačiau aišku viena - ši era su vieno turtingiausių Europos klubų CSKA ir jos patekimu į finalo ketvertą jau lieka praeityje.


Prisiminkite - vasario 24 d. Tai diena, kai Rusijos krepšinis buvo sunaikintas“, - rašė „Sports-ru“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: