2020 metais „Žalgirį“ dominęs „Zenit“ puolėjas neigiamai atsiliepė apie Rusiją

2020 metais „Žalgirį“ dominęs „Zenit“ puolėjas neigiamai atsiliepė apie Rusiją

VTB nuotr.

Sankt Peterburgo „Zenit“ komandoje sėkmingai rungtyniavęs Alexas Poythressas dėl karo Ukrainoje paliko Rusijos klubo gretas ir į šią šalį neplanuoja sugrįžti.



Amerikietis duodamas interviu teigė, jog sprendimą išvykti iš Rusijos priėmė greitai.

„Kai sužinojome, jog Rusija pradėjo karą Ukrainoje, supratome, kad tai paskutinės mūsų dienos Sankt Peterburge. Pirmiausia tarpusavyje su komandos draugais apsitarėme ką darysime, o tada kalbėjomes su ekipos vadovais ir savo agentais. Noriu padėkoti klubo vadovams, kurie greitai suprato mūsų situaciją ir lengvai išleido į namus.

Manau, kad šis karjeros etapas Rusijoje jau yra baigtas. Neįsivaizduoju daugiau savęs Rusijoje, ten, kur blokuojami socialiniai tinklai bei „Netflix“ platforma. Ši šalis jau pradeda gąsdinti.


Mano prisiminai apie Rusija yra tokie - šaltas oras, angliškai nekalbantys žmonės ir nedraugiška aplinka (rasizmas)“, - pasakojo atletas.

Primename, kad šis amerikietis 2020 metų vasarą galėjo atsidūrti Kauno „Žalgirio“ komandoje.

28 metų 206 cm ūgio amerikietis galėjo užimti Augustine'o Rubito vietą, tačiau „Žalgirio“ vadovai ir vyriausiasis treneris Martinas Schilleris nusprendė į savo gretas kviestis ne A. Poythressą, bet A. Rubitą.

A. Poythressas tik 2019 metais atvyko į Europą, o prieš tai trejus metus rungtyniavo NBA ir G lygos komandose.

Šį sezoną A. Poythressas Eurolygoje vidutiniškai per 20 minučių pelnydavo po 7,7 taško, atkovodavo po 4,2 kamuolio bei rinkdavo po 9,8 naudingumo balo statistiką.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: