Reakcijos į J. Bolomboy'aus atsakymą: A. Vatutinas toliau grasina, o S. Jeriominas vadina pseudorusu

Reakcijos į J. Bolomboy'aus atsakymą: A. Vatutinas toliau grasina, o S. Jeriominas vadina pseudorusu

Kaip jau rašėme, Maskvos CSKA palikęs Rusijos rinktinės aukštaūgis Joelis Bolomboy savo "Instagram" paskyroje atsakė į armiečių komandos viceprezidentės Natalijos Furajevos laišką jo agentui.



CSKA reikalauja, kad krepšininkas grįžtu į klubą ne vėliau gegužės 1 dienos, priešingu atveju, bus laikoma, kad jis pažeidė darbo sutarties punktus. Taip pat rusai pranešė, kad iš krepšininko atimama po 1 procentą nuo jo algos už kiekvieną mėnesį, tad šiuo metu jis skolingas Maskvos klubui 7 procentus savo metinio atlyginimo sumos. Laiške prašoma patvirtinti išdėstytus reikalavimus iki balandžio 28 dienos, o neigiamo atsakymo arba jo nebuvimo atveju bus kreipiamasi į teismą.

"Atsikniskit! Aš jums jau sakiau, kad negrįšiu. Bandote priversti žaidėją grasinimais ir nuobaudomis priversti žaidėją daryti tai, ko reikia jums. Kai situacija tarp Rusijos ir Ukrainos paaštrėjo, pasakėte man ir visai komandai, jog viską suprantate, kad mes galime išvykti", – parašė J.Bolomboy.

Šis atleto atsakymas sulaukė nevienareikšmiškų Rusijos krepšinio pasaulio atstovų įvertinimų.


"Brangusis Joeli! Nors seniai nesimatėme – vasarį tu taip greitai išvykai, kad net nespėjome atsisveikinti – mums buvo malonu gauti tavo žinutę iš JAV, kad tau viskas gerai. Noriu padėkoti už kiek pavėluotą dovaną klubui Velykoms, mes tai labai vertiname.

Kalbu apie oficialaus CSKA ir tavo agento susirašinėjimo paviešinimą socialiniuose tinkluose. Gali būti, kad besimėgaudamas netikėtai gautu poilsiu pamiršai, kad pasirašei klubo vidaus taisyklių reglamentą, o turėdamas galiojantį kontraktą ėmeisi klubą juodinančių pareiškimų. Deja, kartu su išvykimu, tai yra kontrakto pažeidimu, tai bus dar viena puiki priežastis kreiptis į teismą. Linkiu tau gero poilsio ir sėkmės", – pareiškė CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas.

"Kontrakto įsipareigojimus turi žaidėjas ir klubas. Pirmiausia reikia nagrinėti juos. Bolomboy gimė Ukrainoje. Gal tai yra jo atsisakymo žaisti priežastis. Mes pernelyg lengvai daliname Rusijos pilietybę. to pasekoje gauname pseudorusus.

Kaip žaidėjas jis man patinka. O šiaip – kiekvienas turi teisę į savo nuomonę. Tiesiog reikia įdėmiau žiūrėti, kas yra rusas, o kas ne", – teigia Rusijos krepšinio federacijos trenerių tarybos pirmininkas, buvęs ilgametis CSKA strategas Stanislavas Jeriominas.

"Taip, jis priėmė Rusijos pilietybę, tačiau tai jo asmeninis reikalas – grįžti ar ne. Aš manau, kad kaip pinigai valdė visą pasaulį, taip ir tebevaldo. Kam jam važiuoti atgal, jei jis jau yra pasireiškęs bei uždirbs tuos pačius pinigus ten, kur jam bus ramiau. Jis pakeitė vietą ir viskas, jis profesionalas. Žinoma, negiriu už tai, tačiau neverta kalbėti apie meilę Rusijai ar kažkokias šaknis.

Jis turi savo gyvenimą, savo uždarbį, viską savo. nenorėčiau jo nei smerkti, nei girti. Toks gyvenimas: kur moka, ten ir gerai. Turi šeimą, vaiką, pats pasirinks, kur jam geriau gyventi. Visiškai nematau reikalo politizuoti šio momento", – pakomentavo kartu su Modestu Paulausku 1972 metais olimpiniu čempionu tapęs Ivanas Jedeško.

Šiame Eurolygos sezone 28-erių 204 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 16 minučių pelnė 5,9 taško, atkovojo 4,1 kamuolio ir rinko 7,7 naudingumo balo.


Donecke gimęs J.Bolomboy'us 2018 metais gavo Rusijos pilietybę ir apsivilko šios šalies rinktinės marškinėlius.

Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: