S. Jelevičius ir S. Kuščenka apie Eurolygos sprendimą: jie pasigailės – ir dar ne kartą

S. Jelevičius ir S. Kuščenka apie Eurolygos sprendimą: jie pasigailės – ir dar ne kartą

Ketvirtadienį įvyko Eurolygos dalininkų susitikimas, kuriame paaiškėjo visos kito sezono turnyre dalyvaujančios komandos.



Vardiniai kvietimai atiteko Belgrado „Partizan“ ir „Valencia“ komandoms.

Taip pat nuspręsta vienam sezonui suspenduoti A licenciją turinčią Maskvos CSKA. Eurolygoje žaisti negalės ir kitos Rusijos komandos.

Po šio sprendimo savo nuomonę pateikė buvęs Rusijos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Sergejus Jelevičius.


„Tikėjaus kitokio sprendimo, nors pažiūrėjus, kaip su mumis elgiasi, čia nieko nuostabaus. Pasirodo, jog sporte yra politika, todėl ir priimami tokie sprendimai. Apie kokį teisingumą galima kalbėti? Labai gaila ir apmaudu.

Dabar manau, kad reikia susikoncentruoti į šalies krepšinį bei atsisakyti legionierių. Nėra kitos išeities. Turime auginti savo jaunuolius, nes kviesti legionierius dėl VTB lygos - nėra prasmės. Užsieniečiai atvyksta dėl Eurolygos“, - teigė S. Jelevičius.

Primename, kad VTB lygos prezidentas Sergejus Kuščenka taip pat kritikavo Eurolygos sprendimą.

„Eurolygos priimtas sprendimas yra visiškai nesusijęs su sportu ir krepšiniu. Šis sprendimas sulaužė visas tarptautines teisės normas. Tai prieštarauja visiems tarptautiniams reglamentams, kuriais iki šiol gyveno pasaulio sportas. Atimti krepšinį iš žiūrovų yra labai nesportiška. Taip neturėtų elgtis Eurolyga. Aš manau, kad Eurolyga pasigailės – ir dar ne kartą“, - pareiškė rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: