„Ryto Balsas“: „Jau galima daryti pirmąsias išvadas ir su nerimu laukti artėjančių 3 savaičių“

„Ryto Balsas“: „Jau galima daryti pirmąsias išvadas ir su nerimu laukti artėjančių 3 savaičių“

LKL nuotr.

Čempionams sezono startas klostosi sunkiai. Dabartiniai „Betsafe-LKL“ čempionato nugalėtojai, Vilniaus „Ryto“ (3-2) klubas, patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės žaidžiant savo namų arenoje.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai 71:78 (10:14, 26:16, 12:17, 23:31) krito prieš kol kas viską laiminčią Jonavos „Cbet“ (5-0).

Po šio mačo pasisakyti nusprendė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

BRIESMAS GALVASPILSETA


Būtent ši latviška frazė labai tinka tam kas dabar vyksta Ryto ekipoje. Kodėl latviška ir ką ji išvis reiškia? Reikšmė labai paprasta – PAVOJUS SOSTINĖJE. Kodėl latviška, turbūt jau suprantate. 50! Kėdainių Nevėžio legionierius Artūrs Žagars atseikėjo 21, o Jonavos cBet atstovaujantis Martins Laksa nepagailėjo 29 ir per vieną savaitę du kart padarė tai, ką per visa praėjusį sezoną Rytas buvo patyręs vos vieną kartą – pralaimėjimas Jeep arenoje.
 
Kaip rašėme, paskutiniame savo tekste prieš Čempionų lygos pradžią, kad yra klaustukų, bet jų aptarimą palikime pamačius kovas su aukštesnio lygio oponentais, tai panašu, kad jau galima daryti pirmąsias išvadas ir su nerimu laukti artėjančių 3 savaičių, kuomet LKL lygoje žaisime su trejomis potencialiai stipriausiomis komandomis, o Čempionų lygoje privalėsime neklysti.

Kas neramina labiausiai?

Akivaizdu, kad įžaidėjų grandis. Jau vasarą pasirašius Elvarą Fridrikssoną buvo begalė klausimų, kurie po truputį ryškina atsakymus. Elvaras turi tiesiog per mažą kūną, o puolime vis dar neranda savo vietos ir kas blogiausia, nesukuria absoliučiai nieko komandos draugams (1 rezultatyvus perdavimas per paskutinius du mačus). Tiesa, kas liečia kūrybą, Benedekas Varadi atrodo dar prasčiau. Įžaidėjas net trejose rungtynėse neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo(!). Tiesa, bent gynyboje vengras yra tvirtesnis. Panašu, kad šiuo metu Rytas turi du atsarginius žaidėjus, kurie žaisdami po 12-14 minučių galėtų būti naudingi, bet nei vienas iš jų netempia pagrindinio įžaidėjo rolės.

Tiesa, kalbant apie rezultatyvius perdavimus dalį kaltės turi prisiimti ir aukštaūgiai. Gytis Masiulis, turbūt, žaidžiant 2x2 dar nei kart nedarė leidimosi žemyn. Visada matome atšokimą prie tritaškio. Pataikymas iš toli švelniai tariant tragiškas – 3/18. Daug ką pasako faktas, kad sunkusis kraštas išmetė dvigubai mažiau dvitaškių metimų (5/9). Situacijose vienas prieš vieną Gyčiui trūksta elementarios sportinės agresijos.

Martynas Echodas vis dar kariauja su savo vidiniais demonais, kurie, turbūt, jį persekioja iš praėjusio sezono Venecijoj. Žinome Martyno talentą puolime ir tikime, kad su laiku šis vidurio puolėjas bus panašus į tą, kurį matėme prieš išvykstant. Tiesa, gynyboje norėtųsi matyt daugiau noro, ypač situacijose vienas prieš vieną Martynas kartais primena aštuoniolikmetį lygos naujoką, kuris bijo kietesnės fizinės kovos.

Lukas Uleckas atrodo sezoną pradėjęs ne ta koja. Vyrutis, gavęs daugiau žaidybinio laiko šaudo pro šalį – 2 tritaškiai iš 18. O visa puolėjo kūno kalba signalizuoja aroganciją. Galima, tik spėti, kad Giedriaus Žibėno frazė apie pasižiūrėjimą į veidrodį nemaža dalimi buvo skirta šiam lengvajam kraštui.


Kuo galime džiaugtis?

Turbūt, absoliučiai visi pasakytų, kad Marcusu Fosteriu. Įspūdingo lygio “scoreris”, kuris tempia Rytą ant savo pečių. Smagu, kad vilniečiams pavyko pasirašyti tokio lygio atletą ir reikia tikėtis, kad pavyks jį išlaikyti iki sezono pabaigos.

O dabar nurykime šią karčia LKL pralaimėjimų piliulę ir palinkėkime vyrukams didžiausios sėkmės jau antradienį Tel-Avive, kur mūšis prieš “Bnei Herzliya” bus itin svarbus“, - rašė „Ryto Balsas“.


Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: