„B Tribūna“ apie konfliktą Alytuje: „Taip nutinka, kai namų klubo tikslas kurti provokacijas“

„B Tribūna“ apie konfliktą Alytuje: „Taip nutinka, kai namų klubo tikslas kurti provokacijas“

LKL nuotr.

Beveik mėnesį trukęs Vilniaus „Ryto“ (4-3) pergalių badas „Betsafe-LKL“ čempionate baigėsi.



Gausiai savų sirgalių Alytuje palaikyta Giedriaus Žibėno kariauna 91:89 (26:18, 27:15, 17:24, 21:32) dramatiškai įrodė savo pranašumą prieš „Wolves“ (5-2) krepšininkus.

Primename, kad internete pasirodė vaizdo įrašas, kaip vienas iš „Ryto“ fanų apsižodžiavo su kitais žiūrovais ir metė alaus stiklinę į juos.



Po rungtynių ištikimieji „Ryto“ fanai „B Tribūna“ pasidalijo savo mintimis.


Kviečiame paskaityti:

„Pirmosios rungtynės prieš atsinaujinusį Dzūkijos klubą nenuvylė ir tapo plačiai krepšinio visuomenėje aptarinėjama tema. Turbūt mini konfliktai visada trauks žmonių dėmesį ir kurstys diskusijas, tačiau nemanome, kad tai turėtų būti pagrindinė tema kalbant apie tą cirkelį, kurį matėme šiose rungtynėse.
Tuštybių mugė -  taip trumpiausia galima apibūdinti šį renginį, bet apie viską nuo pradžių.

Nuo pat dienos, kai buvo paskelbtas tvarkaraštis šis mačas buvo bene laukiamiausias pirmos sezono pusės įvykis. Tad rungtynėms ruošiamasi atitinkamai: nupaišomi trys baneriai skirti priešininkų klubui (Kruvinais rubliais Istorijos neatimsite Šalin letenas). Visų pirma, ši organizacija yra pavojinga ne tik Rytui kaip klubui, bet ir mūsų visuomenei. Darinys, kuris įvardinamas kaip grėsmė Lietuvai ir kuriam neleidžiama investuoti į strateginės reikšmės objektus Lietuvoje, renkasi kitą kelią - belstis į visuomenę per kultūrą bei žinomus žmones. Gilesnę analizę palikime sociologams, tačiau neabejojant supratingoji visuomenės dalis į šio klubo veiklą turėtų žiūrėti kritiškai. Grįžtant prie krepšinio reikalų nuo pat savininkų pasikeitimo pradžios matėme ženklus, kad šis klubas bandys vilioti žmones šlovingais istoriniais Ryto laikais: ar tai būtų skleidžiami gandai dėl Lietuvos Ryto pavadinimo, ar žaidėjų pristatymo video kalbantys apie Vilniaus fanus ir Ryto istoriją ar tas pats klubo simbolio pasirinkimas, kuris daugiau nei artimai susijęs su mūsų simboliais. Tad transliuojame labai aiškią žinutę - šalin letenas nuo mūsų identiteto ir istorijos.


Kalbant apie dirbtinumą, kuriuo tiesiog alsuoja ši organizacija. Tai turbūt buvo pats absurdiškiausias sold-out'as Lietuvos krepšinio istorijoje. Žinome kaip Alytuje visais kanalais nemokamai dalinami kvietimai į rungtynes, tad žiūrovų skaičius visiškai nenustebino. Vizualiai užpildyta ~70% arenos, o bilietų įsigyti neįmanoma. Puiki nauja strategija dirbtinio ažiotažo sukėlimui. Toliau juoką kelią per kolonėles po sėkmingų wolfsų epizodų leidžiami dirbtiniai palaikymo garsai. Nesvarbu ar rezultatas -17 ir įmetamas vienas baudos metimas ar vyksta lemiama ataka palaikymo garsas vienodas. Nerealu. Taip pat šleikštulį kelia taip vadinamas klubo ambasadorių projektas. Kartais sunku suvokti ko tik žmonės nepadarytų už pinigus. Jie turbūt ir patys nesupranta kaip tampa organizacijų propagandos įrankiais pasinaudojant jų pačių vardais bei šeimos nariais. Dirbtines emocijas vainikuoja diržų kilnojimo ceremonija primentanti ne krepšinio rungtynes, o labiau amerikietiškų imtynių renginį. Pritrūko tik Triple H atbėgančio iš užkulsių.

Kalbant apie mini konfliktą - taip jau nutinka, kai namų klubo tikslas sukurti aplinką pilną provokacijų, o ne jas malšinti. Kai kuriems neadekvatiems asmenims leistis staipytis ir erzinti emocingą fanų minią mažų mažiausiai kvaila. Mūsų kantrybė metams bėgant auga, tačiau ji vis dar ne begalinė, todėl provokatorius peržengus ribas atvėsinamas bei likusią rungtynių dalį provokacijomis nebeužsiema. Konflikto atomazgoje sužiba ir vieno Vilniaus sporto klubo atstovai siunčiantys perrėžtos gerklės gestus bei kvietimus pasportuoti, kurie mums sukelia šypseną.

Komanda aikštelėje panašu, kad suprato šių rungtynių svarbą bei savo emocijomis bei užsivedimu parodė kitokį savo veidą nei matėme anksčiau. Stabilumo ir šaltų nervų vis dar trūksta, tačiau tikimės, kad su atitinkamu požiūriu kilsime tik aukštyn. O galimybė tą padaryti bus jau šį antradienį. Kad ir kaip absurdiškai tai skambėtų, bet europinis krepšinio sezonas Vilniuje prasideda lapkričio 1 dieną. Prisijunk prie mūsų bei padėk Rytui apginti namų tvirtovę! Jei neturi praėjimo rašyk mums asmeninę žinutę!

Užbaigiant išvykos aprašymą galime pasakyti tik vieną dalyką - kad kitos šių ekipų akistatos bus tik dar karštesnės ir emocingesnės. Kitas susitikimas naujųjų metų pradžioje, kurio metu, taip pat kaip ir vakar Alytuje, pasakysime: SOSTINĖJE VILKAS TIK VIENAS“, - rašo „B Tribūna“.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: