D. Sabonis dar kartą prisiminė Europos čempionato nesėkmę (Palygino žaidimą „Kings“ ir „Pacers“)

D. Sabonis dar kartą prisiminė Europos čempionato nesėkmę (Palygino žaidimą „Kings“ ir „Pacers“)

FIBA nuotr.

NBA reguliarus sezonas Sakramento „Kings“ komandai, kuriai atstovauja ir aukštaūgis Domantas Sabonis, prasidėjo sudėtingai. Vėliau ekipa atrado savąjį žaidimą ir pasiekė net septynerių pergalių seriją, o vidurio puolėjas iš Lietuvos rungtyniavo beveik trigubo dublio ritmu. Šeštą sezoną stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje žaidžiantis D. Sabonis sutiko pasidalinti savo mintimis apie Lietuvos rinktinę, NBA ir Europos krepšinio taisyklių skirtumus ir šio sezono tikslus.



Bendraudamas su „Go3“ atstovu Žilvaru Zinkevičiumi, D.Sabonis atskleidė, kad po Europos krepšinio čempionato ne tik, kad pats nejautė nuovargio, bet net ir sugriovė įsisenėjusį mitą teigdamas, kad „varžybos su rinktine kaip tik padeda žaidėjams pasiekti gerą formą ir sėkmingiau pradėti klubinį sezoną“, o ne atvirkščiai kaip buvo manoma anksčiau.

Kodėl, tavo nuomone, lietuviams jame nepavyko pasirodyti geriau? Kokios buvo pagrindinės to priežastys?

– Manau, kad turėjome labai stiprią grupę. Visose rungtynėse iki pabaigos likus 5 ar net mažiau minučių pirmaudavome, bet vis nepavykdavo tinkamai užbaigti. Prieš ispanus manau, kad buvome geresnėje pozicijoje už varžovus, kad laimėti rungtynes, bet kartais nesisekė ir šįkart labai gaila, bet nepatekome į kitą etapą.


Ar pritartum Luka Dončičiui, kuris neseniai pasakė, kad NBA žaidėjai ginasi geriau individualiai, bet komandinė gynyba yra geresnė Europoje. Jeigu taip, tai kodėl?

– Jis taip sako, nes skiriasi taisyklės. Europoje teisėjai leidžia daugiau fizinio kontakto, nėra vadinamų „touch fouls“. Pats žaidimas kitoks yra, skiriasi krepšinis. Sunkiau praeiti pro varžovą, kai leidžiamas didesnis fizinis kontaktas.

Pačiam yra tekę žaisti ir Europoje, ir NBA žaidi jau šeštą sezoną, kiek pavyksta per rinktinių varžybas persiorientuoti ir prisitaikyti prie kitokių taisyklių, kitokių išmatavimų aikštelės?

– Mažiau vietos yra, nes mažesnė aikštelė nei NBA, gynyboje nėra 3 sekundžių taisyklės, todėl puolimas sekasi komandai sunkiau, jeigu neišpildai derinius arba neišnaudoji savo pranašumo ir stiprybių.

Kuo Sakramento „Kings“ žaidimas skiriasi nuo Indianos „Pacers“ ekipos, kuriai anksčiau atstovavai?

– Sakramento komandoje irgi pasikeitė vyr. treneris bei kolektyvas, daug naujų žaidėjų, tad viskas yra nauja ir visi bandome pajausti žaidimą. Treneriui taip pat viskas nauja, jis bando visus žaidėjus pažinti, kokios kiekvieno yra stiprybės, su kuo geriau sekasi būnant aikštelėje ir kaip būti naudingu komandai. Po truputį mes geriname žaidimą ir bandome atrasti tai, kas kiekvienam patinka aikštelėje.

Naujo sezono pradžia komandai kol kas nesėkminga (aut. pastaba: interviu darytas prieš septynerių pergalių seriją). Ko labiausiai trūksta komandai, ką reikia pagerinti?


– Visas rungtynes, kurias turėjome gavome, panašiai kaip su Lietuvos rinktine šią vasarą (juokiasi). Pvz. žaidėm prieš „Miami Heat“, liko penkios minutės ir turime +8, bet pritrūko, kad užbaigtume pergalingai rungtynes. Aišku mes žaidėme išvykoje, o NBA yra labai sunku laimėti žaidžiant išvykoje, bet reikia susikaupti ir sužaisti visas varžybas iki pabaigos. Sezonas tik prasidėjo, nauji žaidėjai, nauji treneriai, turime pažinti vieni kitus ir kokią vietą komandoje kiekvienas turės.

Ar sirgaliai gali tikėtis, kad „Kings“ komanda šį sezoną pateks į atkrintamąsias varžybas?

– Planas yra kiekvieną dieną būti geresne komanda ir laimėti kuo daugiau rungtynių. Kolkas visose rungtynėse turėjom visas galimybes laimėti, bet turime toliau dirbti. Liko dar apie 70 rungtynių iki reguliaraus sezono pabaigos, tad dar visko gali būti ir visiems reikėtų laukti ir kantrybės turėti.

Go3

Video rekomendacijos: