„Crvena Zvezda“ prezidentas: „Eurolyga padarė didelę klaidą, jog pašalino Rusijos komandas“

„Crvena Zvezda“ prezidentas: „Eurolyga padarė didelę klaidą, jog pašalino Rusijos komandas“

Stopkadras, VTB, Aba-liga nuotr.

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, o geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių.



Nors didžioji dalis krepšinio visuomenės atsisuko prieš Rusijos ekipas, bet yra ir tokių, kurie ir toliau palaiko glaudžius ryšius su teroristinės šalies komandomis.

Vienas iš jų - Belgrado „Crvena Zvezda“ klubas. Šios ekipos prezidentas Nebojša Čovičius teigė, jog Eurolyga padarė didelę klaidą, jog pašalino Rusijos komandas.

Serbas tikina, kad Maskvos CSKA turėjo likti Eurolygos šeimoje iš šį sezoną.


„Vis dar nesuprantu, kodėl Eurolygai reikėjo vasarą pratęsti Maskvos CSKA suspendavimą. Manau, jie turėjo likti Eurolygoje šeimoje ir šiam sezonui. Man jų gaila. Jie yra dalininkai, svarbi turnyro dalis. Turnyro dalininkės suspendavimas kerta per Eurolygos prestižą. Tikiuos, kad artimiausiu metu šis klausimas išsispręs ir kitą sezoną CSKA vėl matysime Eurolygoje.

Suprantu Rusijos ekipos pyktį, nes vasarą CSKA siūlė perkelti namų rungtynes į neutralias aikšteles. Tai būtų teisingiausias sprendimas visoms pusėms. Mūsų arena Belgrade būtų priėmusi juos, bet Eurolyga nesutiko.

Pirmą kartą manau, kad Eurolygos ir Europos taurės ateitis nebėra tokia vieninga ir šviesi, kaip iki šio sprendimo. Atsiprašau savo kolegų iš Rusijos“, - teigė N. Čovičius.

Primename, kad CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas atskleidė, kad artimiausiu metu tikisi sugrįžti į Eurolygą.

„Sutinku, kad CSKA pasitraukus iš Eurolygos, ekipos prestižas smarkiai krito ir CSKA vaidmuo pasaulio krepšinyje mažėja. Daug rėmėjų nenori investuoti į komandą, kuri žaidžia tik VTB lygoje. Visi nori kovoti tarptautinėse turnyruose. Tai tikrai yra sudėtinga.

Susirinkimas Dubajuje praėjo sėkmingai ir manau, kad greitai gali prasidėti nauja Eurolygos era. Tiek CSKA, tiek kiti klubai suinteresuoti turnyro vystymųsi. Atsiveria nauja rinka. Tikiu, kad anksčiau ar vėliau CSKA grįš į Eurolygą“, - pasakojo A. Vatutinas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: