Š. Jasikevičius: „Žalgiris“ yra išskirtinis klubas, kuriame dirbti buvo gera“

Š. Jasikevičius: „Žalgiris“ yra išskirtinis klubas, kuriame dirbti buvo gera“

Šarūnas Jasikevičius prieš 22 metus pirmą kartą atvyko į Barselonos klubą, o prabėgus dviem dešimtmečiams tapo vienos galingiausių Europos komandos vyriausiuoju treneriu.



Primename, kad 2020 m. vasarą Šaras paliko Kauną ir persikėlė į Barseloną, kur dirbs iki 2022-2023 m. sezono pabaigos.

2013–2014 metų sezonu Š. Jasikevičius užbaigė profesionalo karjerą „Žalgiryje“, tuomet pradėjo dirbti gimtojo miesto klubo trenerių štabe.

2016-ųjų pradžioje, atleidus Gintarą Krapiką, į scenos vidurį žengė Š. Jasikevičius ir vadovavo komandai puspenkto sezono.


Šaras davė interviu ir atskleidė savo požiūrį į krepšinį.

„Nesu pakvaišęs, esu emocingas. Prie to priprantama ir turi spausti save, nes supranti, kiek darbo reikia įdėti, kad tai pavyktų. Kaip treneris, turiu spausti ir žaidėjus. Kartais reikalauju daugiau nei jie gali. Bet kito kelio nėra. Tiek „Žalgiryje“, tiek kitose komandose turi iš žaidėjų išspausti viską, o kartais ir daugiau.

Turi rasti balansą, suprasti, ką jie išgyvena, ir padėti jiems tada, kada jiems sunku. Žaidėjai turi jausti, kad juos palaikai ir jie turi tvirtą užnugarį. Kartu privalai reikalauti šimtaprocentinio atsidavimo ir pastangų be jokių pasiteisinimų. Bet reikia suprasti, kad žaidėjai nėra robotai. Jie turi savo gyvenimus, o treneris turi rasti balansą.

Būti treneriui yra daug sunkiau. Tai labai sudėtinga profesija. Daug atsakomybės už aikštelės ribų, apie kurią net nepagalvoji. Net tokie dalykai kaip kelionės, maistas, viešbučiai reikalauja įsikišimo. Vienu metu turi rūpintis beveik trisdešimčia žmonių, tai labai sudėtinga. Bet gerai, žaisti nebegaliu, o tai yra artimiausias dalykas žaidimui. Tai yra vienintelis dalykas, kurį moku gyvenime, todėl džiaugiuosi turėdamas tokią galimybę.


Esu laimingas, kad galėjau dirbti „Žalgiryje“. Ko gero, tai geriausias klubas pasaulyje, klubo vadovai mane suprato ir palaikė. Tą rasti kažkur kitur Europoje yra sudėtinga. „Žalgiris“ yra išskirtinis klubas, kuriame dirbti buvo gera.

„Žalgiris“ yra viena didžiausių ir svarbiausių organizacijų Europoje dėl to, kaip ten yra atliekami reikalai. Žiūrima ne vien į biudžetą, bet taip pat į atliekamą darbą, sukuriamas sąlygas, prieigą prie naujausių technologijų. Šioje srityje „Žalgiris“ visada yra pirmas ir tai turėtų būti vertinama.

Mano nuomone, stebuklai neegzistuoja, o tai, kad laimėti Lietuvos lygą yra lengva, taip pat nėra tiesa. Tiesa, kad mes buvome komanda, kurią turėjo nugalėti kiti, tačiau nemanau, kad yra tokia lyga, kurią lengva laimėti. Jautėme didelę pagarbą kitoms komandoms ir mums lengva nebuvo, nes tuo pačiu metu žaidėme Eurolygoje.

Tiesą pasakius, neplanavau iš karto tapti treneriu, turėjau kitų minčių. Bet tuomet sulaukiau pasiūlymo tapti „Žalgirio“ trenerio asistentu. Tą 2014 m. vasarą vis dar norėjau žaisti krepšinį, bet įdomių pasiūlymų neatsirado, tad per kelias savaites priėmiau kvietimą prisijungti prie „Žalgirio“ trenerių komandos.

Visada sakau, kad negalvoju apie pastarojo meto pasiekimus ir pergales. Turime dirbti kasdien, priversti komandą sekti mane ir patikėti tuo, ką darome. Atmosfera kiekvienoje treniruotėje yra gera. Kaip treneris, daugiau negali nieko prašyti. Komanda yra perspektyvi. Manau, kad mes galime kovoti dėl kiekvieno trofėjaus. Aš tikiu savo žaidėjais“, - pasakojo Šaras.



Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: