Legendinis rusų krepšininkas: „Žalgiris“ vėl maišo sportą ir politiką“

Legendinis rusų krepšininkas: „Žalgiris“ vėl maišo sportą ir politiką“

Karinė agresija Ukraina stipriai smogė ir Rusijos krepšiniui, nes geriausi šalies klubai pašalinti iš tarptautinių turnyrų, komandas paliko dauguma legionierių, o ekipų biudžetai susitraukė.



Toks tarptautinių organizacijų sprendimas ne visus rusus sužavėjo, o teroristinės šalies spaudoje prasidėjo kaltųjų paieškos, o daugiausiai kritikos sulaukė - Kauno „Žalgirio“ klubas.

Pasak „Sports-ru“, būtent kauniečiai svariausiai prisidėjo, kad Rusijos klubinis krepšinis būtų sunaikintas.

Apie tai plačiau skaitykite čia.


Šia tema pasisakyti nusprendė Rusijos krepšinio legenda, 1988 metų olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas.

Jam taip pat užkliuvo, kodėl per Eurolygos rungtynes Kaune skanduojamos įžeidžiančios skanduotės prieš rusus.

„Tai atrodė prastai. Tos skanduotės nukreiptos mūsų prezidentui Putinui... Tai yra žemas lygis. Šie žmonės nesupranta ir nenori suprasti. Ji gyvena savotiškame „burbule“, kur neturi tikros informacijos. Eurolyga turėtų pagalvoti apie baudas ar suspendavimą „Žalgiriui“.

„Žalgiris“ eilinį kartą maišo sportą ir politiką. Akivaizdu, jog krepšinis atsidūrė antrame plane, o fanai sutelkė dėmesį į politikavimą. Lietuvos žmonės yra pikti ant savo šalies politikų. Lietuviai dabar nebeturi dujų, ir jie dabar turi galvoti, kaip išmaitinti savo šeimas. Jie pikti ant Rusijos ir viso pasaulio. Bet kuriuo atveju, Eurolygoje to negali būti. Rusijos atžvilgiu dabar yra daromi bjaurūs dalykai. Tai turi būti sustabdyta“, - kalbėjo rusas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: