I. Tayloras norėjo likti „Žalgiryje“: „Tikėjausi kitokio sprendimo“

I. Tayloras norėjo likti „Žalgiryje“: „Tikėjausi kitokio sprendimo“

LKL nuotr.

Kaip jau rašėme, praėjusiame sezone traumuotą Keenaną Evansą Kauno „Žalgirio“ gretose pakeitęs Isiah Tayloras šiuo metu rungtyniauja Kinijoje.



Amerikietis vilki Šansi „Brave Dragons“ klubo marškinėlius.

Kinijos lygoje šį sezoną krepšininkas vidutiniškai pelno po 13,4 taško, atkovoja po 2,7 kamuolio, atlieka po 5,3 rezultatyuvaus perdavimo bei renka po 12,8 naudingumo balo.

Tuo metu praėjusį sezoną 29 metų krepšininkas sėkmingai ir greitai pritapo prie „Žalgirio“ komandos.


Amerikietis praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai per 17 minučių pelnė po 7,9 taško, atkovojo po 1,1 kamuolio, atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 5,7 naudingumo balo.

LKL čempionate krepšininkas vidutiniškai per 18 minučių įmesdavo po 8 taškus, atkovodavo po 1,3 kamuolio, atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo bei rinkdavo po 6,3 naudingumo balo.

Tiesa, geras žaidimas amerikiečiui naujo kontrakto negarantavo.

„Žalgiris“ vasarą nusprendė atsisveikinti su I. Tayloru, o į jo vietą pakvietė Nazą Mitrou-Longą, kuris šį sezoną buvo atleistas ir išvyko į Pirėjo „Olympiacos“.

Praėjus šiek tiek laiko, į tai sureagavo ir pats krepšininkas.

Amerikietis atskleidė, kad tikėjosi kitokio sprendimo.

„Tikėjausi kitokio sprendimo, bet suprantu, kad krepšinis yra verslas. Noriu padėkoti „Žalgiriui“ už suteiktą šansą ir linkiu jiems gero sezono“, - pasakojo I. Tayloras.


I. Tayloras taip pat atskleidė, kada sužinojo, jog „Žalgiris“ nebepratęs kontrakto su juo.

„Per Eurolygos finalo ketvertą man agentas pasakė, kad vasarą „Žalgiris“ man nesiūlys kontrakto ir turėsiu ieškotis kitos komandos“, - pasakojo I. Tayloras.

I. Tayloras gražiai atsiliepė apie „Žalgirio“ sirgalius.


„Labiausiai patiko „Žalgirio“ fanai. Nesvarbu, ar pergalė, ar pralaimėjimas - sirgaliai visada palaikydavo mus“, - pareiškė atletas.

Primename, kad I. Tayloras tapo LKL finalo serijos MVP.

Vilniaus „Rytą“ skandinęs amerikietis per penkerias rungtynes vidutiniškai rungtyniavo po 22 minutes, per kurias fiksavo 17 taškų, 3 atkovotų kamuolių, 3,4 rezultatyvaus perdavimo bei 17,2 naudingumo balo rodiklius.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: