Broliams Lavrinovičiams pagyrų negailėjęs P. Šakinis: „Puolime „Vytis“ dar labiau sustiprėjo“



Marijampolės „Sūduva-Mantinga" į pergalių kelią grįžti bandys Šakiuose, kur jų lauks broliais Lavrinovičiais pasipildžiusi „Vyčio" komanda.

Lavrinovičiai VIKINGLOTTO-NKL pirmenybėse spėjo sužaisti po trejas rungtynes ir kol kas fiksuoja solidžią statistiką.

Darjušas vidutiniškai pelno po 16 taškų, atkovoja po 5 kamuolius ir renka po 17,7 naudingumo balo. Tuo metu Kšištofo statistika siekia 13 taškų, 4 atkovotus kamuolius bei 12,3 naudingumo balų.

Bendraudamas su tinklalapiu „suduva-mantinga.lt", vyriausiasis „Sūduva-Mantinga" treneris Povilas Šakinis negailėjo pagyrų šiems veteranams.



„Atvyko tikrai du aukšto meistriškumo žaidėjai ir, nors jie nėra pirmos jaunystės, tačiau patirties jiems duoda tikrai daug. „Vytis" buvo banguotai žaidžianti komanda, o dabar atsirado stabilumas ir gilesnė rotacija, kur prieš tai buvo skylė, nes į trijulių krepšinio turnyrus išvykdavo Aurelijus Pukelis ar Marijus Užupis", – sakė P. Šakinis.

Paklaustas, apie dabartinę brolių sportinę formą, „Sūduva-Mantinga" strategas teigė, jog geriausius jaunystės laikus Lavrinovičiai kompensuoja sukaupta patirtimi.

„Fizinė forma nėra idealiausia, bet meistriškumo prasme jie duoda tikrai daug. Moka pastatyti užtvarą, jų žaidime atsirado porą naujovių. Puolime („Vytis") dar labiau sustiprėjo, o gynyboje gal prarado tik šiek tiek, nes broliai nėra tokie fiziški, tačiau net ir žiūrint rungtynes su Klaipėda galima matyti, kad Lavrinovičių greitis beveik nesumažėjo, nes žaidžia trumpomis atkarpomis, ką jie itin gerai išnaudoja", – tęsė strategas.

Akylesni Marijampolės ekipos sirgaliai galėjo pastebėti, jog praėjusią savaitę komandai nepadėjo Martynas Zigmantavičius. Deja, tačiau P. Šakinis gerų žinių dėl įžaidėjo neturėjo.

„Pasigavo ausies uždegimą ir apsirgo vėjaraupiais. Gydytojai išrašė antibiotikų kursus, taigi Martyno netekome kuriam laikui. Gali būti, jog nežais 10-12 dienų", – sakė P. Šakinis, pridėjęs, jog visi likę krepšininkai yra pasiruošę.

„Vyčio" ir „Sūduva-Mantinga" dvikova vyks jau rytoj 18 val. Šakiuose. Tiesioginę rungtynių transliaciją galėsite stebėti „Delfi sportas" „YouTube" kanale.










NKLyga.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: