Marijampolė galės belstis į LKL duris: kitąmet prasidės daugiafunkcinės arenos statybos (FOTO)



Po daugiau nei dvidešimt metų laukimo marijampoliečiai gali sulaukti jų miestui taip reikalingo statinio. Septintas pagal dydį Lietuvos miestas pradėjo antrą architektūrinio konkurso etapą ir iš aštuonių arenos projektų sudarė preliminarią konkursinę eilę, kurioje – trys finaliniai dalyviai, rašo sa.lt.

Marijampolė tarp vienuolikos didžiausių Lietuvos miestų, kartu su Mažeikiais, vis dar neturi daugiafunkcės arenos. Miesto valdžia tikisi netrukus paskelbti konkurso nugalėtoją ir jau kitąmet pradėti arenos statybas.

Planuojama, jog konkurso rezultatai paaiškės maždaug po savaitės.

Marijampolės meras, kalbėdamas apie projekto įgyvendimą, pabrėžė statinio reiškmę.



„Mūsų miesto vyrų krepšinio komanda „Sūduva" turi grįžti į aukščiausią šalies krepšinio lygą, tą jau seniai galėjome padaryti, tik arenos trūkumas ir yra ta vienintelė problema.

Be krepšinio arenoje galės vykti ir tinklinio varžybos. Mūsų miesto komanda yra kelis kartus tapusi Lietuvos čempionais ir kiekviename čempionate yra tarp lyderių, todėl jiems taip pat labai reikia tinkamos sporto salės.

Didelį dėmesį skirsime neįgaliųjų sportui, kad arenoje galėtų vykti praktiškai visos neįgaliųjų sporto varžybos, kad arena būtų pritaikyta neįgaliesiems sportininkams. Taip pat bus galima vykdyti salės futbolo, rankinio ir visas kitas sporto varžybas, kurioms reikalingi mažesni aikštės išmatavimai.

Dėmesys bus skiriamas ir kultūriniams renginiams, įvairiems miesto renginiams, kuriems reikia daug didesnės salės nei turime dabar. Tikimės, kad daugiafunkciškumas pasiteisins ir arena bus pilna įvairių kultūros ir sporto renginių", – tvirtino Povilas Isoda.

Marijampolės savivaldybė tikisi, jog statant naują areną, bus sutilpta į 12 mln. eurų biudžetą. Finansavimą bus siekiama gauti iš Vyriausybės, o dalį pinigų pridėtų ir pati savivaldybė. Nepavykus gauti valstybės finansavimo, bus ieškoma privačių finansavimo šaltinių.

Naujoje arenoje tikimasi sukurti daugiafunkcę infrastruktūrą, kurioje būtų įrengta FIBA Europe reikalavimus atitinkanti krepšinio salė su ne mažiau kaip 3 tūkst. sėdimų vietų.












    









Sa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: