V. Šeškus sukirto rankomis su „Jonavos“ klubu

Gerai žinomas šalyje krepšinio treneris Virginijus Šeškus, kuris su „Prienų“ komanda iškovojo daug skambių pergalių, pailsėjęs nutarė vėl kibti į trenerio darbą.



Kalbėti apie krepšinį Virgis gali be sustojimo, nes jis – jo kraujyje.  Tai, kokius laimėjimus su prieniškiais pasiekė Virginijus Šeškus, kalbama mažai ir netgi nutylima. Bet reikia prisiminti, jog būtent V. Šeškaus treniruojama komanda du kartus tapo LKF taurės laimėtoja.

Antrą kartą LKF trofėjus buvo keliamas po to, kai kelyje link jo krito abu šalies krepšinio gigantai – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Lietuvos rytas“. O kur dar du bronzos apdovanojimai LKL čempionatuose, BBL trofėjai.

V. Šeškaus krepšinio filosofija padėjo ne vienam krepšininkui atgimti po nuopuolių ir tapti aukščiausios klasės žaidėjais. Deja, kai kurie iš jų pamiršta apie tai.


Patyrusio trenerio sprendimas stoti prie Nacionalinėje krepšinio lygoje žaidžiančios komandos vairo ne tik iššūkis, bet ir drąsa. „Jonavos“ klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius buvo atviras, jog kviesdamas į klubą V. Šeškų tiki, kad patyręs ir ambicingas treneris sugebės nutiesti „Jonavai“ kelią į LKL. Pasak klubo prezidento, komandai reikia naujų vėjų, ir V. Šeškus tam tinkama figūra.

Pats Virginijus, nors ir mėgsta pakalbėti, pažadų nedalina. Anot jo, NKL čempionatas kasmet tampa vis stipresnis ir laimėti jį ne taip paprasta. Tiesa, strategas pripažįsta, jog laukia sunkus darbas, formuojant komandą naujajam sezonui. „Sprendimas priimtas, man imponuoja Jonavos valdžios požiūris į krepšinį, todėl reikia imtis darbo, o prieniškiams noriu palinkėti kuo geresnės kloties ir gero sezono“, – pokalbį užbaigė Prienų komandos legenda.





Karolis Urba | Kvitrina.lt

Video rekomendacijos: