NKL apžvalga: suvalkijos derbis, „Šilutės“ amerikiečio šou ir netoli trigubo dublio buvęs A. Urbonas

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL – VIKINGLOTTO) prabėgo pirmasis mėnuo, per kurį pralaimėjimo kartėlio dar nepajuto dvi komandos – Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ (5-0) ir „Gargždai“ (4-0).



Praėjusią savaitę komandos vėl sužaidė tik po vienerias rungtynes, tačiau nuo šios savaitės ekipos vėl žais įprastu tvarkaraščiu ketvirtadieniais ir šeštadieniais.

Visgi dėl COVID-19 viruso valdymo artimiausiu metu klubai per vieną savaitę sužais po dvejas rungtynes su tuo pačiu varžovu – taip norima apriboti komandų tarpusavio sąlyti iki vieno varžovo per savaitę.

Apie praėjusios savaitės įvykius – tradicinėje svetainės „nklyga.lt“ apžvalgoje.


Derbis. Šeštadienį NKL – VIKINGLOTTO savaitės rungtynėse susigrūmė Šakių „Vytis“ ir Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, o susitikimą rezultatu 63:55 laimėjo Povilo Šakinio treniruojama ekipa. Taip „Vytis“ patyrė pirmąjį sezono pralaimėjimą – dabar komanda per šešis mačus yra laimėjusi penkis kartus, o „Sūduva-Mantinga“ laimėjo visas 5 rungtynes.

Abi komandos sužaidė nerezultatyviausias savo sezono rungtynes.

Trečiajame kėlinyje „Vytis“ dar turėjo 11 taškų persvarą, bet tuomet „Sūduva-Mantinga“ pakilo į kovą ir iškovojo sunkią pergalę.

Įsivažiuojantis amerikietis. „Šilutė“ namie užtikrintai 94:68 susitvarkė su Mažeikių „Ereliais“, o Kęstučio Mačijausko vadovaujamą kariauną ir vėl į priekį vedė Kahlilas Thomasas. Šįkart 203 cm ūgio vidurio puolėjas per 32 minutes pelnė 25 taškus (10/14 dvit., 5/6 baudų), atkovojo 11 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo 1 metimą ir surinko 35 naudingumo balus.

Prieš savaitę 26-erių K. Thomasas pelnė 24 taškus ir surinko 34 naudingumo balus.

Pralaimėjimai. Mažeikių „Ereliai“ ir toliau nesugeba pasiekti pirmosios pergalės. Klubas sezoną pradėjo penkiais pralaimėjimais namuose, o šeštosiose rungtynėse suklupo ir Šilutėje. „Ereliai“ vidutiniškai pralaimi 14,8 taško skirtumu.

Pirmenybėse lieka trys nelaimėjusios ekipos – „Ereliai“ (0-6), Šilalės „Lūšis“ (0-5) ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ (0-4).


Permainingos rungtynės. Be Klaipėdos „Neptūno“ pagrindinėje komandoje LKL žaidusių Nojaus Mineikio ir Adomo Sidarevičiaus rungtyniavusi „Neptūno-Akvaservis“ ekipa Jonavos „CBet“ komandai metė itin rimtą iššūkį.

Trečiajame kėlinyje sužaidus 4 minutes klaipėdiečiai dar turėjo 17 taškų persvarą (68:51), bet tuomet „CBet“ pakilo į kovą – spurtavo 24:4 ir išsiveržė į priekį 75:72.

Iki rungtynių pabaigos likus 6 minutėms klaipėdiečiai dar buvo priekyje (81:80), bet Ignas Labutis ir Darius Tarvydas pelnė po 5 taškus iš eilės, Tomas Delininkaitis smeigė tritaškį ir Jonavos klubas atitrūko. Klaipėdiečiai paskutinę minutę dar priartėjo iki 3 taškų, bet „CBet“ surinko keturis taškus ir šventė pergalę.


„CBet“ laimėjo šeštą kartą iš eilės ir po septynerių rungtynių yra pirmoje vietoje.

Vedlys. Darius Tarvydas dar kartą Jonavos „CBet“ atvedė į pergalę. Šįkart 199 cm ūgio puolėjas dvikovoje Klaipėdoje per 33 minutes pelnė 28 taškus (9/12 dvit., 2/6 trit., 4/5 baudų), atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 30 naudingumo balų.

Arti trigubo dublio. Kitas Jonavos klubo krepšininkas Aurimas Urbonas taikėsi į trigubą dublį – jis susidūrime su „Neptūnu-Akvaservis“ per 32 minutes pelnė 13 taškų (2/2 dvit., 2/4 trit., 3/4 baudų), atkovojo 10 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei surinko 27 naudingumo balus.


Nepralaimėjusios. NKL – VIKINGLOTTO išlieka dvi pralaimėjimo kartėlio nepajutusios komandos. Marijampolės klubas laimėjo visas penkerias rungtynes, o praėjusią savaitę Vilniuje prieš vietos „Perlą Energiją“ triumfavę „Gargždai“ turi 4 pergales iš tiek pat galimų.

Nugalėtojams Mantas Ruikis surinko 25 taškus (2/5 dvit., 5/7 trit., 6/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei įsirašė 27 naudingumo balus. Oskaras Pleikys pridėjo 20 taškų (9/11 dvit., 2/2 baudų).

„Perlas Energija“ suklupo penktąjį kartą iš eilės.


Įsibėgėja. Keturiais pralaimėjimais sezoną pradėjęs Vilkaviškio „Perlas“ ima įsivažiuoti ir jau pasiekė antrąją pergalę iš eilės. Karolio Abramavičiaus auklėtiniai šįkart Molėtuose 97:75 susitvarkė su „Ežerūnu-Atletu“. Po dviejų kėlinių „Perlas“ pirmavo tik 2 taškais, tačiau antrąją rungtynių pusėje laimėjo 20 taškų pranašumu.

Nugalėtojams Edgaras Stanionis surinko 21 tašką ir 26 naudingumo balus, Martynas Linkevičius pridėjo dvigubą dublį – 15 taškų ir 10 sugriebtų kamuolių.

Molėtiškių neišgelbėjo 23 taškus pelnęs Laurynas Samėnas (4/7 trit., 11/13 baudų).





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: