Nuotaikingas reportažas su broliais Lavrinovičiais: „Dar turime nebaigtų darbų“ (VIDEO)

Didžiulę patirtį per savo karjerą sukaupę ir garsiausiuose Europos klubuose žaidę broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai šį sezoną mėgaujasi žaidimu NKL – VIKINGLOTTO pirmenybių Šakių „Vyčio“ komandoje.



„Vyčio“ brolių duetas stengiasi perduoti savo patirtį kitiems žaidėjams, tačiau taip pat ir patys siekia aukščiausių tikslų, o Šakių komanda su 13 pergalių ir trimis pralaimėjimais yra tarp stipriausiųjų.

41-erių metų broliai dvyniai „Vyčio“ komandoje yra itin svarbūs ir kartu vidutiniškai renka 26 taškus bei 11 atkovotų kamuolių, o įsibėgėjęs Kšištofas net tapo naudingiausiu praėjusios savaitės krepšininku.

„Pasisekė, – „nklyga.lt“ reportaže sakė Kšištofas. – Man svarbiausia, kad mes esame pergalių kelyje. Mūsų komandoje visi žaidėjai yra aukšto lygio, vienose rungtynėse gali vienas geriau sužaisti, kitose – kitas.“


„Nemeluok, aš tavęs taip besidžiaugiančio nemačiau nuo tada, kai tapai Europos čempionu, – brolį pertraukė Darjušas. – Džiaugiuosi, kad šiais metais brolis žaidžia žymiai komfortiškiau ir maloniau nei pastaraisiais metais. Aš net neabejojau tokiais rezultatais, visada žinojau, kad jis yra aukšto lygio krepšininkas, bet man džiugu matyti jį apdovanotą.“

Krepšininkai papasakojo, kad vasarą turėjo galimybę žaisti LKL, tačiau nusprendė likti „Vytyje“, apie kurį atsiliepia gražiausiais žodžiais.

„Mūsų motyvacija yra iš to, kad mes dar esame reikalingi, – kalbėjo Darjušas. – Mes dar turime pasiūlymų, šiais metais buvo ir LKL pasiūlymų, bet buvome pažadėję dar čia pažaisti, nes praėjusiais metais nesibaigė sezonas. Norisi čia su gera kompanija kažką nuveikti. Komanda yra verta šį sezoną kažką nuveikti.“

„Turime dar nebaigtų darbų. Norime papulti į finalo ketvertą, o ten – kaip Dievas duos“, – pridėjo Kšištofas.

„Vyčio“ vyriausiasis treneris Erikas Kučiauskas su broliais Lavrinovičiais susipažino dar praėjusio tūkstantmečio pabaigoje, kai ši trijulė kartu žaidė Alytaus „Alitoje“.

„Mes nebežiūrėkime į pasą, – pažymėjo E. Kučiauskas. – Jiems pase įrašyta, kad 41-eri metai, bet jie trykšta energija. Jie tokie žmonės, kurie reikalauja, kad padarytų maksimumą. Jie aikštėje kovoja, griūva dėl kiekvieno kamuolio. Tai yra pavyzdys jaunimui, kad tokio amžiaus kovoja dėl kiekvieno kamuolio. Kai mes kalbamės važiuojant į namus, jie sako „Mes čia tam, kad laimėtume šį čempionatą. Mums dar trūksta šio titulo.“

Aukštaūgiams broliams aikštėje tenka žaisti ir kartu, o tuomet jie vienas kitą supranta iš vieno žvilgsnio.


„Žaidžiant kartu mums vienu momentu sunkiau, bet kitu – lengviau, nes mes vienas kitą papildome, gynyboje galime vienas kitą kompensuoti ir padėti. Mes žinome, ką gynyboje darys brolis, brolis žino, ką aš darysiu“, – kalbėjo Darjušas.

„Aš nieko nežinojau, ką tu darysi, tu paimi kamuolį ir viskas“, – juokavo Kšištofas.

Nuotaikingame reportaže broliai taip pat papasakojo apie patarimus jauniesiems krepšininkams, lygoje dominuojantį komandos draugą Aurelijų Pukelį, krepšinį lankančius savo vaikus ir kt.






NKLyga.lt

Video rekomendacijos: