Dėjimų karalius M. Kumpys: „Kiekvieną kartą stengiuosi pamaloninti žiūrovus“ (VIDEO)

Dėjimų karalius M. Kumpys: „Kiekvieną kartą stengiuosi pamaloninti žiūrovus“ (VIDEO)

Į NKL – VIKINGLOTTO po aštuonerių metų pertraukos grįžęs Modestas Kumpys šį sezoną tapo viena ryškiausių pirmenybių žvaigždžių.



Karjeros pike esantį krepšininką įsigijusi Gargždų komanda sužaidė geriausią sezoną klubo istorijoje ir reguliariajame sezone užėmė penktą poziciją, užtikrintai įveikė aštuntfinalį, o šiuo metu dėl vietos finalo ketverte varžosi ketvirtfinalyje su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

„Labai smagu. Pats gimiau Klaipėdoje, bet nuo aštuntos klasės persikėliau į Gargždus ir čia baigiau mokyklą, čia praktiškai visi yra pažįstami, dauguma klube yra buvę mano mokytojai. Labai smagu ir dėl rezultatų, ir dėl paties fakto, kad žaidžiu Gargžduose“, – „nklyga.lt“ reportaže sakė M. Kumpys.

„Gargždų“ komandoje krepšininkas šį sezoną NKL – VIKINGLOTTO vidutiniškai pelno po 14,8 taško, atkovoja po 8,1 kamuolio, atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 18,4 naudingumo balo.


Galingo sudėjimo 29-erių metų krepšininkas šį sezoną demonstruoja savo universalumą ir rungtyniauja net per keturias skirtingas pozicijas.

„Lietuvoje mane prisimena kaip antros ir trečios pozicijos žaidėją, bet užsienyje visur žaidžiau įžaidėju arba atakuojančiu gynėju. Užsienyje buvau penkerius metus ir sukaupiau daug patirties. Galiu ir pirmoje, ir antroje, ir trečioje, ir ketvirtoje pozicijoje žaisti, jeigu tik reikia. Man jokio skirtumo.

Mano užduotys – praktiškai padėti visiems, visur, jauniems žaidėjams padėti suprasti. Dauguma žaidėjų nėra sulaukę 20-ies metų, jiems čia pati pradžia, reikia padėti, pamokyti, parodyti, duoti patarimų. O pačiam aikštėje tiesiog žaisti ir daryti rezultatą. Tam ir pakvietė mane čia“, – pasakojo Kumpys.

Gargždų komandos treneris Erikas Kubilius, būdamas 17-os metų, Lietuvos krepšinio lygoje „Palangos“ komandoje žaidė kartu su Modestu Kumpiu, o prabėgus devyneriems metams jau jam duoda nurodymus prie šoninės linijos.

„Galimybė pasikviesti Modestą tikrai nustebino, ypač buvo netikėtas komandos direktoriaus skambutis, kai pranešė, kad galime įsigyti tokio lygio žaidėją, – sakė E. Kubilius. – Manau, šio sezono Modesto rezultatai kalba patys už save. Visi puikiai žino, kad Modestas yra fiziškai stiprus, greitas, o šias savo savybes puikiai išnaudoja. Taip pat jis yra tikras profesionalas, tas jo pasilikimas po treniruočių papildomiems metimams tikrai žavi.“

„Pati trenerio taktika yra labai paprasta, jis mums duoda laisvę, kad parodytume save, pasitiki mūsų meistriškumu, – apie E. Kubiliaus darbą kalbėjo M. Kumpys. – Gynyboje pas mus viskas yra sudėliota pagal taisykles, taip pat ir puolime turime žaisti pagal taisykles. Paprastai tariant, žaidimas yra nekomplikuotas.“

M. Kumpys ne kartą gražiausių epizodų rinkiniuose užėmė pirmąsias vietas, o ir pats krepšininkas pažymėjo, kad karjeroje tik vienais metais krepšį drebino tiek daug kartų, kiek tai daro šiemet.


„Kai žaidžiau Rumunijoje, tuomet taip pat buvo labai daug dėjimų. Kiekvieną kartą, kol dar yra jėgų, kol dar amžius ir kūnas leidžia, stengiuosi pamaloninti žiūrovus. Toks mano žaidimo stilius – šokti, dėti. Stengiuosi viską padaryti kuo gražiau.

Tam priežiūros reikia praktiškai visus metus. Tiek atsistatymas, tiek mityba, tiek treniruočių procesas. Tai yra metų reikalaujantis įdirbis. Ne tiek pakelti šuolį, bet jį išlaikyti kuo ilgiau“, – apie savo dėjimus kalbėjo M. Kumpys.

Koks dėjimas krepšininkui įsiminė labiausiai?


„Paskutinis prieš „Perlą Energiją“, per jaunuolį, – atskleidė M. Kumpys. – Aišku, ir tas dėjimas apsisukus 360 laipsnių kampu apskriejo visur.“

Galingai šį sezoną rungtyniaujantis Kumpys žada neapsiriboti vien tik žaidimu Nacionalinėje krepšinio lygoje. Gynėjas vėliausiai sezoną baigs balandžio 3 dieną, o tuomet įvairiose lygose dar bus galima registruoti naujus krepšininkus. Tarp tokių lygų yra ir LKL.

„Tikiuosi, kad dar sezonas nesibaigs. Esu geros formos tiek fiziškai, tiek ir psichologiškai. Tikrai norėčiau dar kažkur pažaisti po sezono NKL – VIKINGLOTTO. Galbūt pasiūlymų yra, bet agentas nesako, nenori trukdyti susikaupti NKL atkrintamosioms“, – šypsodamasis sakė krepšininkas.


Kad ir kaip ar kur Kumpiui pasibaigtų sezonas, jau dabar šie metai krepšininkai yra išskirtiniai, o viena svarbiausių to priežasčių yra pirmagimio gimimas.

„Šis sezonas buvo labai išskirtinis. Pirma pusė sezono buvo laukimas, buvo nemažai streso, nežinia. Važiuoji į rungtynes ir nežinai, kada gausi žinutę, kad jau reikia važiuoti į ligoninę, reikia važiuoti namo, ar dar kažkas. Buvo nuolatinis stresas. O dabar, kai gimė vaikelis, tai praktiškai akmuo nuo širdies nusirito, tiesiog einu ir mėgaujuosi kiekviena diena. Šį sezoną tikrai pavadinčiau išskirtiniu. Negalėjau per paskutinius 5-6 metus pagalvoti, kad per savo karjeros piką žaisiu Nacionalinėje krepšinio lygoje, bet yra kaip yra, tikrai džiaugiuosi būdamas čia, o ne kažkur kitur“, – užbaigė M. Kumpys.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: