M. Kalnietis: apie rusiškas pirtis, ne taip suprastą bloką ir P.Jankūno „greitį“ (VIDEO)

M. Kalnietis: apie rusiškas pirtis, ne taip suprastą bloką ir P.Jankūno „greitį“ (VIDEO)

VTB nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kapitonui ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubo įžaidėjui Mantui Kalniečiui šis pandemijos paženklintas sezonas karjeroje yra išskirtinis visomis prasmėmis.



34-erių metų krepšininkas VTB Vieningoje lygoje žaidžia net po 31 minutę (karjeros rekordas čempionate), pelno po 9,6 taško ir atlieka po 10 rezultatyvių perdavimų (karjeros rekordas bei geriausias rezultatas lygoje).

Buvusio žalgiriečio statistika įspūdinga buvo ir Europos taurės turnyre, kuriame gynėjas per 28 minutes įmesdavo po 8,7 taško ir išskirstydavo po 7,1 rez. perd. (geriausias rodiklis turnyre). Tiesa, „Lokomotiv-Kuban“ sezonas Europoje baigėsi praėjusią savaitę po pralaimėtos ketvirtfinalio serijos Kazanės UNICS ekipai.

M.Kalnietis apie sezoną Rusijoje bei kitus dalykus sutiko pasidalinti įspūdžiais su „Žalgiris Insider“ platformos prenumeratoriais rubrikoje #ŽalgirisOnAir+.


„Treneris tikrai manimi pasitiki, – apie santykį su Krasnodaro klubo vairininku Jevgenijumi Pašutinu kalbėjo M.Kalnietis. – Jis žino mano galimybes, žino, ką aš sugebu. Ypač svarbiuose mačuose žaidžiu labai daug minučių. Kitas dalykas, mūsų rotacija nėra labai didelė. Jaunesni vietiniai komandos žaidėjai per svarbesnes rungtynes gauna mažiau laiko pasireikšti. Ne tik aš, bet ir daugiau mūsų komandos krepšininkų rungtyniauja daugiau nei po 30 minučių.“

Socialiniuose tinkluose paskyrų nesusikūręs M.Kalnietis gyvena ramų gyvenimą ir apie šmėžavimą virtualioje erdvėje galvos nesuka. Tiesa, gynėją galima neretai išvysti komandos draugo – Mindaugo Kuzminsko patalpintuose įrašuose, o abu krepšininkai turi ir bendrų veiklų. Viena jų – rusiškos pirtys.

„Mindaugas jau yra išreklamavęs rusiškas pirtis. Tai po kažkokių rungtynių atsigavimui vantos laukia jau paruoštos. Abu naudojamės vantų pėrimo paslaugomis, ten viskas profesionaliai atidirbta. Iš manęs juokiasi, kad aš neturiu socialinių tinklų ir niekur neplatinu vaizdų“, – kalbėdamas su „Žalgiris Insider“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku juokėsi M.Kalnietis.

Vasario mėnesį M.Kalnietis buvo prisijungęs prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės, kuri žaidė lemiamas rungtynes dėl patekimo į 2022 m. Europos čempionatą. Paskutinėje atrankos turnyro dvikovoje su danais M.Kalnietis pirštų galais blokavo Adamo Daboe metimą bei padėjo komandai išvengti pralaimėjimo, galėjusio Lietuvos rinktinę palikti be Senojo žemyno pirmenybių pirmą kartą nuo 1993 m.

„Viskas atrodė šūdinai, – apie lemiamo bloko momentą vaizdžiai pasakojo gynėjas. – Baigėsi rungtynės ir supranti, kad viskas gerai – laimėjai, bet vėliau pamačiau straipsnius „Kalnietis išgelbėjo Lietuvą“ ir pamąsčiau: „Chebra, jūs ne taip supratot“. Aš realiai susiknisau, nes prašokau ir mano žmogus buvo mane praėjęs.“

Pokalbio metu M.Kalnietis nemažai liaupsių skyrė ir Pauliui Jankūnui, kuris šiame Eurolygos sezone nekart sublizgėjo visapusiškai naudingu žaidimu.

„Labai nenustebau dėl Pauliaus žaidimo. Taip, dingo greitis… Bet šiaip koks „dingo“? Niekada to greičio ir nebuvo, – juokėsi M.Kalnietis. – „Žalgirio“ sirgaliams dažnai sakau: kokią penkių minučių atkarpą nežiūrėkite krepšinio, o stebėkite tik P.Jankūną. Tada gali susidaryti visapusišką vaizdą, kaip jis viską sumaniai ir protingai išnaudoja“, – šypsojosi M.Kalnietis.


Visame „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams skirtame interviu M.Kalnietis plačiau papasakojo apie sezoną Rusijoje, atskleidė, kodėl nesusikuria socialinių tinklų paskyrų, įvertino šio sezono žalgiriečių pasirodymą Eurolygoje bei papasakojo apie P.Jankūno žaidimo niuansus.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: