M. Grigonis: ėjau skiepytis su idėja, kad galiu tapti pavyzdžiu (VIDEO)

M. Grigonis: ėjau skiepytis su idėja, kad galiu tapti pavyzdžiu (VIDEO)

Šią savaitę Kauno „Žalgirio“ klubas čempionišku akcentu užbaigė sezoną, per kurį virš žalgiriečių galvų visą laiką kybojo COVID-19 ligos grėsmė. Išskirtinio sezono metu žaidėjų gyvenimą fiksavusi „Žalgiris TV“ kūrybinė komanda pristato „Žalgiris Insider“ platformoje dienos šviesą išvydusį dokumentinį filmą „New reality“ („Nauja realybė“ – lt.).



Dar vasario mėnesį „Žalgiryje“ žaidžiantys lietuviai žaidėjai, įtraukti į olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą, tapo vienais pirmųjų Lietuvoje, gavusių skiepą nuo COVID-19 ligos. Tarp paskiepytų krepšininkų – ir Marius Grigonis, kuris dokumentiniame filme „New reality“ pasakojo apie savo požiūrį į skiepijimo procesą, sulaukiantį įvairių atsiliepimų.

„Netikiu, kad mokslininkai, kurie mokosi visą gyvenimą, sėdi ir galvoja, kaip žmonėms pabloginti situaciją. Nežinau, kas įeina į skiepų sudėtį, tačiau to ir neturėčiau žinoti – ne tokia mano profesija. Pasitikėjau ir važiuojant skiepytis net nešovė į galvą galvoti kitaip“, – tikino žaidėjas.

2018 m. prie „Žalgirio“ prisijungęs universalus gynėjas antru skiepu buvo paskiepytas balandžio mėnesį. Dokumentiniame filme užfiksuoti skiepijimo proceso momentai, o po vakcinacijos M.Grigonis aiškino, kad sutikęs priimti skiepą kartu nori parodyti ir pavyzdį kitiems.


„Jeigu pasiskiepysiu tik aš vienas, nepakeisiu situacijos. Tiesiog gal išvengsiu pačios ligos ar sunkios jos formos. Kol daug žmonių nepasiskiepys, neprieisime prie normalaus gyvenimo ir gyvensime taip, kaip gyvenome visus metus.

Nepamenu tiksliai kiek, bet sakė, kad pasiskiepyti turi 60 ar 70 procentų populiacijos, kad grįžtume į atgal į normalų gyvenimą. Kol kas atrodo, kad vienose šalyse situacija sunkesnė, kitose – ne. Ar man asmeniškai tai jaučiasi? Kol kas – ne, bet ėjau skiepytis su idėja, kad kažkam galiu tapti pavyzdžiu“, – kalbėjo M.Grigonis.

„Žalgiris Insider“ platformoje ketvirtadienio ryte pasirodęs filmas „New reality“ nušviečia „Žalgirio“ klubo susidūrimą su visą pasaulį užklupusia koronaviruso pandemija – nuo 2020 m. kovo mėnesį nutraukto sezono iki šią savaitę iškovoto čempionų titulo, kuris Kauno ekipai buvo suteiktas be kovos praėjusiais metais.

Dokumentiniame filme savo patirtimis dalijasi vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris, buvęs žalgiriečių vairininkas ir dabartinis „Barcelonos“ klubo strategas Šarūnas Jasikevičius, Kauno klubo direktorius Paulius Motiejūnas ir kiti organizacijos nariai.

Pamatyti daugiau nei valandos trukmės dokumentinį filmą „New reality“ jau dabar gali visi „Žalgiris Insider“ platformos MVP plano prenumeratoriai.





Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: