„Mažeikių“ klube - Belgijos rinktinėje žaidęs gynėjas

„Mažeikių“ klube - Belgijos rinktinėje žaidęs gynėjas

NKL nuotr.

Jau šią savaitę startuosiančiam naujajam „7bet-NKL“ sezonui besiruošianti „Mažeikių“ ekipa pristatė papildymą gynėjų grandyje - į komandą atvyksta belgas Ordane Kanda-Kanyinda.



Iš Antverpeno kilęs 25-erių gynėjas karjerą pradėjo gimtojo miesto „Giants“ klube, kuriame rungtyniavo nuo 2013 iki 2018 metų.

2018-19 m. sezoną O. Kanda praleido Olandijos lygoje besivaržančioje Roterdamo „Feyenoord“ komandoje, kurioje vidutiniškai pelnė po 18,8 taško, atkovojo po 5,5 kamuolio ir atliko po 4,5 rezultatyvaus pedavimo bei tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Vėliau gynėjas grįžo į Belgiją, kur atstovavo Mecheleno „Kangoeroes“ ir Šarlerua „Spirou“ ekipoms, o praėjusiame sezone ir vėl apsivilko „Feynoord“ marškinėlius ir Olandijos pirmenybėse fiksavo 9,5 taško, 1,5 atkovoto kamuolio ir 4,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.


O. Kanda kiek anksčiau buvo atkreipęs į save ir Belgijos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabo dėmesį - gynėjas sulaukė kvietimo atstovauti savo šalies nacionalinei komandai dvejose atrankos į 2019 m. Pasaulio čempionatą rungtynėse.





NKLyga.lt

Video rekomendacijos: