NKL apžvalga: amerikiečio šou, dublerių akistata ir snaiperio tritaškiai (VIDEO)

NKL apžvalga: amerikiečio šou, dublerių akistata ir snaiperio tritaškiai (VIDEO)

Spalio 2-ąją startavo naujasis „7bet-NKL“ sezonas, o praėjusį ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį Nacionalinėje krepšinio lygoje buvo sužaisti dar 14-a susitikimų.



Tinklalapis nklyga.lt pristato savaitės įvykių apžvalgą.

Be pralaimėjimų. Sužaidus pirmuosius mačus be pralaimėjimų lygoje žygiuoja po du kartus triumfavę Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Kauno r. „Atletas“, Šakių „Vytis“ ir „Gargždai“. Pergalės džiaugsmo dar nepatyrė penkios komandos, pralaimėjusios pirmuosius du savo mačus – „Žalgiris-2“, „Mažeikiai“, „Šilutė“, „Neptūnas-Akvaservis“ ir „Kretinga“.

Naujokų krikštas. „Kretingos“ ekipa debiutavo Nacionalinėje krepšinio lygoje. Debiutas šiek tiek apkarto, kadangi jau pirmose sezono rungtynėse Garliavoje Arimanto Mikaločiaus auklėtiniai neturėjo daug prošvaisčių kovoje prieš „Atletą“.


Vienu metu Kauno rajono ekipa turėjo 40-ies taškų pranašumą, o rungtynes laimėjo 96:58. Nugalėtojų gretose Martynas Linkevičius buvo netoli trigubo dublio – 15 pelnytų taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 7 rezultatyvus perdavimai.

Amerikiečio šou. 2018-2019 sezone Palangos „Kuršių“ gretose žibėjo Jalenas Riley, jau kitą sezoną komandą į priekį tempė Quincy Tayloras, 2020-2021 pajūrio ekipoje sublizgėjo Chase‘as Harleris. Prieš šio sezoną kovas komandą papildė 26-erių metų gynėjas Derekas Hanesas. Panašu, kad Palangos ekipa su legionieriumi ir vėl neprašovė. Nors Joniškyje amerikiečio 31 pelnyto taško pergalei pasiekti neužteko, žaisdamas prie savų sirgalių įžaidėjas ir vėl blykstelėjo – surinko 34 taškus (11/12 dvit., 1/3 trit., 9/9 baud.), atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo 43 naudingumo balų pasirodymą, kuris „Kuršiams“ atnešė pergalę 109:101 prieš Vilkaviškio „Perlą“.

Vilniečių charakteris. Jau sezono pradžioje įvyko pirmoji Vilniaus ir Kauno komandų dvikova. Kaip ir buvo galima laukti, „Perlo Energijos“ ir „Žalgirio-2“ komandų dvikovoje viskas sprendėsi paskutinėmis akimirkomis. Permainingoje dvikovoje likus mažiau nei minutei vilniečiai atsilikinėjo 75:77, tačiau Adas Šimonis smeigė tritaškį su pražanga ir išvedė savo komandą į priekį. Vėliau Andreas Kalogiros baudų metimais įtvirtino ekipos pergalę.



Jau kitą dieną sostinės ekipa žaidė pratęsimą Mažeikiuose. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Jokūbas Rubinas išlygino rezultatą dvitaškiu metimu ir pasiuntė ekipas žaisti papildomas 5 minutes. Pratęsimo metu „Perlas Energija“ įrodė savo pranašumą ir šventė pergalę – 74:66.

Snaiperio tritaškiai. Triskart LKL snaiperio titulą iškovojęs Marius Runkauskas šį sezoną atstovauja „Gargždų“ komandai „7bet-NKL“ čempionate. Patyręs gynėjas jau sezono starte pademonstravo, kad savo pagrindiniu ginklu jis naudosis dažnai. Rungtynėse prieš „Šilutę“ M. Runkauskas iš viso išmetė 14 tolimų metimų ir pataikė 4, dvikovoje prieš „Kretingą“ snaiperis realizavo 3 tritaškius iš 7 bandymų. Per dvejas rungtynes pirmą sezoną „Gargždų“ komandoje žaidžiantis veteranas fiksavo 16 taškų vidurkį ir pataikė iš viso 7 tolimus metimus iš 21 (33%).

Savaitės dvikova. Info TV televizijos eteryje žiūrovai galėjo išvysti „Šilutės“ komandos kovą su „Telšiais“. Abi ekipos pirmąsias savo rungtynes buvo pralaimėjusios. Mažo rezultatyvumo rungtynėse šilutiškiai pirmavo didžiąją laiko dalį per pirmuosius tris kėlinius. Tačiau patyrę ir kovingi žemaičiai iš Telšių laimėjo ketvirtąjį rungtynių kėlinį 24:9 ir galiausiai pasiekė pergalę trylikos taškų persvara (71:58).








NKLyga.lt

Video rekomendacijos: