NKL apžvalga: kosminis lyderių krepšinis, pagaliau atsidarę klaipėdiečiai ir treneriu tapęs žaidėjas

NKL apžvalga: kosminis lyderių krepšinis, pagaliau atsidarę klaipėdiečiai ir treneriu tapęs žaidėjas

Delikateso klubo nuotr.

Penktąją „7bet-NKL“ sezono savaitę buvo sužaista 14 susitikimų, o per ją nutiko daug įdomybių, kurias skubame jums nušviesti.



Tinklalapis nklyga.lt pristato savaitės įvykių apžvalgą.

Pagaliau. Tokius žodžius, ko gero, po rungtynių su Joniškio „Delikatesu“ ištarė Klaipėdos „Neptūno-Akvaservis“ vyr. treneris Simonas Serapinas. Šeštadienį vykusiame mače jaunieji klaipėdiečiai iškovojo pirmąją sezono pergalę, namuose palauždami joniškiečius (89:84). Kad tai pasiektų, uostamiesčio krepšininkams prireikė 10 rungtynių ir beveik mėnesio.

Klaipėdiečius į pergalę vedė dvigubą dublį surinkęs aukštaūgis Oskaras Pleikys, kuris per 28 minutes pelnė 19 taškų (9/13 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.


Naujasis generolas. Joniškio „Delikateso" ekipos vyr. trenerio poste Andrių Banį pakeitė ilgametis ekipos žaidėjas ir buvęs strategas Robertas Stankevičius, o rezultatus naujasis vairininkas su savimi atsinešė iškart. Jau pirmosiose rungtynėse naujojo trenerio vadovaujamas „Delikatesas" namuose įveikė Šakių „Vyčio" krepšininkus (97:81) ir iškovojo antrąją sezono pergalę.

Kosminis krepšinis. Vos sykį per 10 mačų pralaimėjusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ yra viena karščiausių lygos komandų. Suvalkiečiai ne tik skina pergales, bet tai daro įspūdingai. Praėjusio ketvirtadienio mače Marijampolės ekipa sukratė 128 taškus ir 70 taškų persvara nušlavė „Mažeikius“ (128:58).

128 taškai – antras rezultatyviausias visų laikų pasirodymas NKL pirmenybių istorijoje. Absoliutus rekordas priklauso Šakių „Vyčio“ klubui, kuris įmetė 135 taškus dvikovoje su „Palanga“ 2018 m. kovo mėnesį.

Tuo metu 2011 m. sausį Pasvalio „Pieno žvaigždės“ 128 taškus įmetė į Anykščių „Puntuko“ krepšį.

MVP. Spalį prasidėjusio „7bet-NKL“ sezono pirmojo mėnesio MVP žaidėju tapo Palangos „Kuršių“ gynėjas Derekas Hanesas.

26-erių 187 cm ūgio amerikietis sužaidė aštuonerias rungtynes, o per jas Palangos komanda iškovojo keturias pergales.

D. Hanesas vidutiniškai per 33 minutes pelnė po 25,4 taško, atkovojo po 3,5 ir perėmė po 2,1 kamuolio, atliko po 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 26,6 naudingumo balo.


25,4 taško ir 26,6 efektyvumo balo vidurkiai spalio mėnesį ir apskritai šį sezoną yra geriausi tarp visų „7bet-NKL“ krepšininkų.

Nukraujavę. Pastaruoju metu Šakių „Vytis“ vertėsi be į 3x3 turnyrą Meksikoje išvykusių Aurelijaus Pukelio, Marijaus Užupio, Šarūno Vingelio ir Pauliaus Beliavičiaus, o toks praradimas šakiečiams kainavo dvi pergales. Be savo branduolio žaidusi Šakių ekipa praėjusią savaitę patyrė dvi paeiliui nesėkmes – išvykoje neprilygo „Delikatesui“ (81:97), o namuose turėjo pripažinti Kauno r. „Atleto“ pranašumą (75:79).

Turnyrinė lentelė. Praėjusią savaitę dvi iš dviejų pergalių iškovojo net 4 klubai – Kauno „Žalgiris-2“, „Telšiai“, „Sūduva-Mantinga“ ir „Gargždai“. Pastarosios dvi ekipos apskritai per 10 rungtynių yra pralaimėjusios vos kartą ir dalinasi pirmąja turnyrinės lentelės vieta.


Praėjusią savaitę pergalės skonio neparagavo „Šilutės“ ir Vilniaus „Perlo Energijos“ ekipos.

Ankstyva trenerio karjeros pradžia. Žiūrint į sausus rezultatus nė iš tolo nesimato, kokius sunkumus praėjusią savaitę perėjo Marijampolės „Sūduva-Mantinga“. Suvalkiečiai dėl koronaviruso kuriam laikui neteko savo trenerių – vyr. stratego Mariaus Kiltinavičiaus ir jo asistento Emilijaus Petrausko.

Ir taip Marijampolės klubo vadovai atsisuko į... žaidėją. Taip, išgirdote teisingai. Traumuotas ir negalintis žaisti pagrindinis komandos įžaidėjas Aurimas Urbonas ėmė minutės pertraukėles, vadovavo komandai bei skynė pergales.. Nestandartinis būdas iškovoti dvi pergales paeiliui ir būti arti taškų rekordo, tiesa?


Savaitės rungtynės. Šeštadienį Palangoje susitiko „Kuršių“ ir „Sūduvos-Mantingos“ klubai. Nors marijampoliečiai vertėsi be savo trenerių štabo, tai daugkartiniams „7bet-NKL“ čempionams rimtesnių problemų nesukėlė.

Svečiai antrąjį ketvirtį laimėjo 33:10 ir antroji mačo dalis tapo formalumu. Pergalė pasiekta 11 taškų persvara (97:86).

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidęs Edvinas Jezukevičius pelnė 21 tašką (4/4 dvit., 2/2 trit., 7/8 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, blokavo 1 metimą bei išprovokavo 5 pražangas.


Palangos komandai spalio mėnesio MVP D. Hanesas per 31 minutę pelnė 27 taškus (8/13 dvit., 1/4 trit., 8/11 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.







NKLyga.lt

Video rekomendacijos: