Lietuvos 3x3 krepšinio lygos starte – išskirtinė lokacija, LKL žaidėjai ir R. Jokubaičio favoritai

Lietuvos 3x3 krepšinio lygos starte – išskirtinė lokacija, LKL žaidėjai ir R. Jokubaičio favoritai

Jau sekmadienį, gegužės 15-ąją, startuos naujai įkurta Lietuvos 3 x 3 krepšinio lyga, o pirmasis etapas vyks išskirtinėje vietoje – VDU Botanikos sode.



Būtent šioje vietoje Kaune stovės „Hoptrans 3 x 3" arena, kuri taps ne tik trijulių krepšinio namais, bet ir vasaros renginių sostine, kur koncertuos būrys ryškiausių pasaulinių žvaigždžių.

„Kas sakė, kad krepšinio varžybos turi vykti įprastose sporto arenose? Lietuvos 3 x 3 krepšiniui – išskirtinė vieta: vasaros renginių sostinė – VDU Botanikos sodas", – renginio lokacija džiaugėsi Lietuvos 3 x 3 krepšinio lygos prezidentas Jonas Okunis.

Sekmadienio „PRO" grupės kovose jau yra aiškios septynios komandos – „BC JP", „GP-Ramibele", „Palanga", „Sūduva-Mantinga", „Trakai GEALAN", „Ukraine-Kelts" ir VDU. Prie šių ekipų sekmadienį prisijungs penkios geriausios komandos iš šeštadienį (05.14) įvyksiančios „ELITO" grupės.


VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre Kaune vyksiančiose „ELITO" grupės kovose varžysis ne tik puikiai Lietuvoje pažįstami 3 x 3 krepšininkai, bet ir dvi komandos iš Latvijos, kurios būtent ir sieks vietos į kitą dieną vyksiantį „PRO" etapą.

„PRO" grupėje matysime ryškiausius veidus – VDU komandai atstovaus šį sezoną Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žaidę Justinas Ramanauskas ir Tomas Zdanavičius, „Palangos" garbę gins Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) dominavęs Donellas Cegersas, o ukrainiečiai Botanikos sode demonstruos savo rinktinės potencialą.

Savo favoritus turnyre turės ir Eurolygos „Kylanti žvaigždė" Rokas Jokubaitis. Komandą sukūrę jo draugai Lietuvos rinktinės įžaidėjo garbei sugalvojo pavadinimą – „GP-Ramibele".

„3 x 3 krepšiniu labai domiuosi ir kilo su draugais idėja, kad reikia turėti komandą, o „Ramibele" viską tik simbolizuoja. Jei tik bus proga tarpsezoniu, atvyksiu palaikyti", – tikino R. Jokubaitis.

Pirmajame etape šiai komandai atstovaus Ernestas Jonkus, Giedrius Sakalas, Laurynas Vaištaras ir Eimantas Žilius.

Pirmajame Lietuvos 3x3 krepšinio lygos etape nepamatysime Šakių „Gulbelės" krepšininkų, kurie jau šeštadienį pradeda kovas elitiniame FIBA „World Tour" serijos turnyre Ucunomijoje (Japonija). Visas kovas galėsite sekti oficialiame „FIBA 3 x 3" YouTube kanale.

Vis dėlto net ir be Šakių komandos galime neabejoti, jog sekmadienį 3x3 krepšinio lygis bus aukščiausias – Lietuvos vyrai diktuoja madas pasauliniu lygiu ir FIBA naujai paskelbtame reitinge mūsų šalis turi šešias komandas tarp stipriausiųjų trisdešimtuko.


„Lyga sudaro sąlygas klubams tapti stipresniems, – lygos atsiradimo reikšmę aiškino 3 x 3 asociacijos direktorius Ignas Grinevičius. – FIBA sistema tokia, kad, kuo daugiau turėsime stiprių komandų, tuo didesni mūsų šansai be atrankos patekti į Paryžiaus olimpines žaidynes, o tai padaryti tiesiog privalome."

Visas sekmadienio kovas galėsite stebėti per naujos kartos televiziją „Go3". „ELITO" kovas tiesiogiai matysite feisbuko „3 x 3 krepšinio asociacija" ir „LTU Basketball" paskyrose.

Alfa.lt

Video rekomendacijos: