LKF bendradarbiaus su VDU ruošiant krepšinio trenerius

LKF bendradarbiaus su VDU ruošiant krepšinio trenerius

LKF nuotr.

Lietuvos krepšinis žengė dar vieną žingsnį į priekį trenerių rengimo srityje. Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Vytauto Didžiojo universitetu (VDU).



VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre apsilankęs LKF prezidentas Vydas Gedvilas džiaugėsi pasiektu susitarimu ir tuo, kokios sąlygos tobulėjimui yra sudarytos jaunajai sportininkų ir trenerių kartai.

„Mes labai džiaugiamės, kad čia bus ruošiami būsimieji treneriai, tame tarpe ir krepšinio treneriai. Turima puiki bazė, puikūs dėstytojai. Šitas procesas vyks nuolatos, mes siųsime savo geriausią jaunimą mokytis būtent čia.

Lietuvoje niekas neturi tokios geros bazės kaip VDU – norėčiau palinkėti visiems universitetams pastatyti tokias bazes, kur galėtų studentai praleisti laisvalaikį, siekti sportinių aukštumų, kovoti dėl pergalių, kovoti už studentų komandas, būti rinktinėse. Tai yra puikus pavyzdys, kaip reikia puoselėti ir prižiūrėti studentų sportą. Džiaugiuosi, kad turime tokią galimybę ir tokią sutartį su universitetu“, – mintimis dalinosi LKF vadovas.


Naująjį sporto kompleksą įvertino ir Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyr. treneris Kazys Maksvytis.

„Esu sužavėtas sąlygomis ir baze, kokią turi jaunieji sportininkai, treneriai. Pats baigiau treniravimo sistemas, taip kad norėčiau būti jų vietoje ir turėti tokias geras sąlygas“, – teigė treneris.

Apie universitete prasidėjusį trenerių rengimo kaitos procesą daugiau papasakojo VDU Švietimo akademijos docentė dr. Aušra Lisinskienė.

„VDU iniciavo pokyčius trenerių rengime, nes tokių pokyčių labai reikia Lietuvai. VDU pristato naują trenerių rengimo koncepciją Lietuvai ir akcentuoja platų išsilavinimą, – pagrindinį privalumą įvardino docentė. – Šalia labai reikalingų treniravimo kompetencijų, mums svarbu, kad būsimieji treneriai įgytų IT, užsienio kalbų kompetencijų, turėtų tarptautinės praktikos, tyrėjo, analitiko, trenerio kompetencijų. Būtent VDU sporto studijos išsiskiria tik šiai studijų programai būdingais bruožais.“

Fizinio ir sveikatos ugdymo programą VDU studijuojantis Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Adomas Sidarevičius teigė jau dabar surandantis kur panaudoti įgytas žinias, o mokslams nesutrukdo ir profesionalaus krepšininko karjera.

„Tai, ką studijuoju šioje studijų programoje, galiu pritaikyti ne tik ateityje, kaip pedagogas ar treneris, bet ir kaip žaidėjas, įgaunu įvairios patirties. Kadangi žaidžiu Klaipėdoje, sudėtinga suderinti mokslus, bet universitetas padeda tam, kad galėtum suderinti sportininko ir mokslo gyvenimą“, – kalbėjo studentas.

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas taip pat teigiamai įvertino progresą, daromą trenerių rengimo srityje.


„Krepšinio treneris yra pagrindinis krepšinio žmogus. Džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsiranda vis daugiau galimybių tapti krepšinio treneriu, įgyti labai aukštą kvalifikaciją, kuri vertinama visame pasaulyje. VDU krepšinio trenerio studijos yra ta galimybė, apie kurią mano kartos studentai galėjo tik pasvajoti. Tokių sąlygų mes nematę. Nauja bazė, nauja studijų programa, naujos perspektyvos. Tai – puiki dovana krepšinio šimtmečio proga.

Skatiname kiekvieną atsirandančią iniciatyvą, kuri padeda stiprėti Lietuvos krepšinio struktūrai, sistemai rengti geresnės kvalifikacijos trenerius, vadybininkus ir kitus darbuotojus. Noriu pasveikinti, pasidžiaugti ir pakviesti studijuoti šią studijų programą, kuri yra šansas kiekvienam jaunuoliui ar merginai įgyti aukštos kvalifikacijos specialybę ir turėti įdomų gyvenimą, dirbti krepšinio sistemoje – federacijoje, klube, Lietuvoje ar užsienyje“, – apie trenerio profesiją svajojantį jaunimą skatino M. Balčiūnas.

LTU.Basketball

Video rekomendacijos: